Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha lefagyasztasz valamit rá...

Ha lefagyasztasz valamit rá írod, a zacskóra, vagy dobozra hogy mi az dátumozod?

Figyelt kérdés
2013. febr. 22. 15:41
 1/7 anonim válasza:

Igen minden esetben a tartalmát is és hogy mikor került bele.

-mer gyakran nem látszik normálisan mi van benne (jég stb miat)

-jó tudni mikor tetted el, ne a legfrisebbet vedd ki, ha van régebbi is.

2013. febr. 22. 15:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Sose dátumozok, de rá szoktam írni pár dologra, hogy mi az. Pl. darált húsból szoktam venni sertést és csirkét is, azokra ráírom, hogy melyik-melyik. De a csirkecombra vagy szárnyra nem írom rá, hogy mi az, mert tudom ránézésre. Illetve még az ilyen nagy darab húsokra szoktam ráírni, de arra sem mindig, csak ha többfélét veszek. Én egy hónapban egyszer megyek húst vásárolni, olyankor mindent bedugok a fagyóba, de azok általában egy hónap alatt el is fogynak. Bár igen nagy mennyiségben veszem a húst, mert nálunk minden nap van valami húsos étel, de azért meg tudom őket különböztetni, és mivel gyorsan fogy nincs szükség dátumozásra se, mert olyan ritkán fordul elő, hogy valamit 1 év állás után kelljen kidobni. A zöldségeket saját zacskójában fagyasztom, azon úgyis látom, hogy pl. borsó. Készételt meg nem szoktunk lefagyasztani.
2013. febr. 22. 15:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, mindig ráirom (meg dátumozom is), amióta - azzal a jelszóval, hoyg úgyis látszik, mi van benne - a betervezett "csülök pékné módra" elökészületeként kivettem a fagyasztóból a csülköt és másnap meglepödve tapasztaltam, hogy egy fél disznófej van kiolvasztva... Fagyottan igen hasonlóan néz ki a két dolog, de az ebéd miatt igencsak bajban voltam. Azóta mindent feliratozok...
2013. febr. 22. 15:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem szoktam,mert csak egy 60literes fagyasztónk van,tudom mi van benne és kb mióta
2013. febr. 22. 15:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem dátumozok, de ráírom milyen hús, mire van előkészítve.Pörkölt, gulyás, ragu, szelethús rántani , szelethús sütni stb.

régebben és is jártam úgy, hogy át kellett rendezni a menüt:)

2013. febr. 22. 16:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Én sem írom rá. Nem szoktam úgy vásárolni, hogy egyik ott érje a fagyóban a másikat. A zacsin keresztül pedig látom, hogy mi van benne.

Ma pl. felpucoltam és berámoltam kiadagolva egy tisztességes méretű inkább tyúk, mint csirke volt szegény megboldogult.

No most azon csak látom, hogy a csontosa van-e a zacsiban, pörköltnek, rizseshúsnak, vagy a mellehúsa, esetleg a combok.

Ha veszek valamit még, akkor az már inkább sertés lesz, comb, vagy köröm, esetleg pulyka-zúza pörköltnek.

Egy ekkora jószág elfogy azért kb. egy-másfél hónap alatt. Annyi idő alatt pedig nem lesz baja, tehát nem dátumozom.

2013. febr. 22. 17:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, mindig ráírom, hogy mi van benne és a dátumot is.
2013. febr. 22. 18:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!