Sütés nélküli sütemény receptet valaki írna / ajálna?
Írjatok már sütés nélküli süteményt, lehetőleg olcsót.
( kókusz golyó ) Már unalmas !
Vegyél kész piskóta lapot megkened lekvárra vagy pudinggal és már ehető is. Ugyan ez a kész tortalappal.
Tiramisu
keksz+puding, ezt rétegezd, hagyod megkeményedni a hűtőben és szeletelhető
tiramisu:
4 tojás, szétválasztod, fehérjét habverővel felvered, sárgáját 4 ek. porcukorral 500g mascarponéval kikevered, hozzáadod a fehérjét és óvatosan beleforgatod.
3-400 g babapiskótát 3 deci kávé 1 deci tej és egy adag rum/rumaroma keverékébe belemártasz.
Lerakod, krém, megint piskóta, megint krém. Cukrozatlan kakóporral szórd meg tálaláskor.
Max. 1000 ft ha nincs otthon semmi hozzá, ebből olyan 8-10 emberre elegendő adag jön ki. Ha csak ketten vagytok, a fele is bőven elég. Bármilyen más natúr krémsajtból is elkészíthető, arra figyelj, hogy a zsírtartalma 30-40% közötti legyen. A mascarpone nem olcsó konkrétan 800 ft 500 g, de ha valami névtelen krémsajtból csinálod, lényegesen olcsóbban kijön.
Emeletes élvezet
Hozzávalók:
1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej
2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
3. réteg
1 cs. Aranka vaníliás krémpor
3 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pie formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
Megjegyzés:
a tetejére tejszín helyett mindenképpen Hullalát (cukrászhab) teszek, így biztos megtartja formáját és az állagát. (Ha tejszínt használok, egy kis zselatint vagy habfixálót keverek hozzá.)
(Nem kell hozzá sütő, csak egy jó elektromos habverő. Gyorsan elkészül és nagyon finom. A túrókrém kicsit savanykás íze nagyon jól harmonizál a vaníliás krémmel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!