Paradicsomszósz/öntet sülthusihoz. Hogyan csináljam?
Kitaláltam, hogy jó fokhagymás sült karajt csinálok. Szeretnék hozzá vmilyen paradicsomszószt, de ehhez nem értek.
Olyan kéne, ami picit sűrű és szépen le lehet vele önteni a husit vagy mártogatni bele, akár a husit, akár a sültkrumplit.
Még sosem csináltam ilyet, de most megkívántam.
Ötlet vagy recept van vkinek?
Van itthon 1 liter 100%-os paradicsomlé.
Én ivóléből nagyon egyszerűen készítem. kell egy kis rántás, hogy sűrűbb legeyen. szóval egy kis olajon lisztet
pirítok, 1 lt léhez három ek. olaj, három kis fakanálnyi liszt, egy teéskanál pirospaprika.
a paprikát akkor teszem bele, ha a liszt zsemleszínű, de le is húzom a tűzről.
lassanként öntöm hozzá a hidem paradicsomlevet és habverővel keverem folyamatosan.
ha teljesen homogén, visszateszem a gázra és csendesen forralom mártás sűrűre.
bazsalikommal, cukorral, borssal ízesítem.
#2
Köszönöm, hogy részletesen leírtad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!