Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a sertésszeletet...

Hogyan kell a sertésszeletet Budapest módra elkészíteni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 2. 21:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Natúr sertésszelet csirkemájas, gombás, borsós raguval.Pontos receptet nem tudok,bocsi
2009. szept. 2. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:
Natúr sertésszelet pörkölt alapon készített csirkemájas, füstölt szalonnás, gombás borsós raguval.
2009. szept. 2. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Előző vagyok,mégis lenne itt egy recept:

Bélszinfilé (Tournedos) Budapest módra

10 szelet 8 dekás bélszinfilé, 30-40 dkg sertés- vagy marhacsont, 15 dkg zsír, 2 dkg só, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg libamáj, 15 dkg gomba, 20 dkg hagyma, 1 g fűszerpaprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 5 g fokhagyma, 10 dkg zöldborsó (konzerv).

5 dkg zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, a finomra vágott fokhagymát, felöntöm 3 dl vízzel és enyhén sózom. Mikor felforrt, hozzáadom a felaprított csontot, 30 - 35 percig kis lángon főzöm, Miközben többször megkeverem. Kiveszem a csontokat, a jó sűrű pörköltszaftot egy szitán áttöröm. Eközben kiolvasztok kis kockákra vágott füstölt szalonnát. Hozzáadom a megmosott és kockákra vágott gombát, 2 - 3 percig barnítom, utána hozzáadom a felkockázott libamájat és a zöldpaprikát is. További 3-4 percig párolom, hozzáönzöm a pörköltszaftot és összeforralom. A formázott filészeleteket sózom, forró zsírban rövid ideig sütöm, hogy rózsaszín magja maradjon. Egy tálra teszem, leöntöm a forró Budapest raguval, forró, lecsepegtetett borsóval fedem le.


Gondolom a húst meg a májat lehet cserélgetni(csirke/liba,ill.sertésszelet/bélszín)


u.i.:Ritka kincs az ilyen dekára pontos recept :)

Sok sikert az elkészítéséhez!

2009. szept. 2. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket:o))
2009. szept. 3. 08:46
 5/5 anonim válasza:

ha nem akarsz pepecselős munkát le írom hogy mi hogy csináljuk az étterembe!

elöször le pirítasz kevés olajon v.hagymát+csíkoztt füstölt szalonnát,hozzá öntesz 1 üveg lecsó,ízesíted sóval borssal,párolod egy ideig majd hozzá adod a csibe májat,a borsót és a gombát ezzel össze főződ!a csibemájat nem ajánlatos fel cserélni liba májra vagy kacsa májra mert azok főzés és kavargatás közben szétmállanak és megkavarni meg muszály hogy le ne kozmáljon

2009. szept. 3. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!