Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az, ami nem hiányozhat a...

Mi az, ami nem hiányozhat a konyhádból?

Figyelt kérdés
Én az utóbbi időben teljesen rákattantam a sütésre. (Főzni is szeretek, de az nem különleges). Mostanában, ha nincs itthon minimum 6-8 tojás, 10 vaníliás cukor, ugyanennyi sütőpor, élesztő, cukor, liszt, gyümölcsök, mandulaforgács, akkor olyan "pucérnak" érzem magam, és gyorsan bevásárolok... :o)

2013. jan. 30. 14:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Sör, bor, chips, sajtos tallér.
2013. jan. 30. 14:35
 2/10 anonim válasza:

Félkész rizs, rá ilyen félkész mártások (szecsuáni, mézes-mustáros), mirelit husi a fagyasztóban. A vaníliáscukor, sütőpor nálam is muszáj-dolog :)

De amúgy sok mindent írhatnék még.

2013. jan. 30. 14:38
 3/10 anonim ***** válasza:
tojás ,liszt ,tej , hús,
2013. jan. 30. 14:39
 4/10 anonim ***** válasza:

A mérlegem :D

Alapanyagok közül a balzsamecet, a kókuszzsír, vaj és sajt.

2013. jan. 30. 14:43
 5/10 bumbi02 ***** válasza:

A késem:)

Igazából, ha főzök, akkor az ne hiányozzon amiből főzni szeretnék.

Ha eszek, akkor legyen ketchup:)

2013. jan. 30. 15:12
 6/10 anonim ***** válasza:

Már volt ilyen kérdés, amire én is azonnal beírtam, hogy a késeim. de az apróbetűs rész is figyelmesen elolvasva látom, hogy alapanyagokra gondolsz. nekem is fontosak ezek, amiket leírtál, és mindig van ennyi hozzávaló itthon, mert sokszor én is hirtelen felindulásból sütök valamit.

Persze főzési alapanyagból is legyen minden itthon, nem tonnaszám, de ha a hó miatt nem tudnánk két hétig kimenni vásárolni, akkor sem halnánk éhen.

Nagyanyám mondta anno " ha üres a kamra, bolond a gazda "...pedig ők sem voltak valami gazdagok, de mindig volt tartalék.

2013. jan. 30. 17:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem mindig nagy mennyisegben van itthon szárazteszta,fagyasztott husok,mirelit zöldségek.Innivalo legalabb 6 rekesszel rendszeresen.Azon kivül keksz,csipsz.
2013. jan. 30. 21:41
 8/10 anonim ***** válasza:
kávé, liszt, olaj, cukor, üveges lecsó, lekvár, tojás, olaj, margarin, sajt, tojás, víz, krumpli, hagyma, fűszerek ez alap, ha nincs itthon joghurt, gyümölcs meg a fagyóba pár adag hús az is zavar, szóval pótolom gyorsan
2013. jan. 30. 22:45
 9/10 anonim ***** válasza:

- Tészta több csomaggal (spagetti, orsó, nagykocka, betű, meg még olyanok amiknek a neve nem jut eszembe, de legalább 10 csomag). Ja, meg rizs. Nem előfőzött, sima zacskós. De ebből sima, rizottó és sushi is van.

- Ezekből mindig van egy kartonnal, illetve ha már 1-2 zacskóra fogy a mennyiség, szaladok venni, és mindig ipari mennyiségben hozok haza: liszt, kristálycukor, tej. Porcukor is mindig van több zacskóval.

- Tojást egy ismerőstől veszem, a nagytételes vásárlás vált be, mert több nappal előre szólnom kell, és ez tizessével nem buli. Szóval én 80-120 darabot veszek egyszerre, ünnepek környékén akár a dupláját is. Amikor kb. 20 darabra csökken a mennyiség, akkor rendelem a következő adagot.

- Befőttek (alma, körte, meggy, cseresznye), lekvárok (áfonya, barack, eper, narancs, és néha kapok különlegességeket ajándékba, vagy akár én is veszek), méz.

- Konzervek: paradicsom (egész, és sűrített), kukorica, bab, gomba, májkrém, melegszendvicskrém.

- Vaníliáscukor, sütőpor (szintén 10-20 darab, mániákusan veszem, mint te), porélesztő, pudingpor. Aromák (millióféle, nagy mennyiségben), tortadíszek, aszalt, kandírozott gyümölcsök, magvak (mandula, dió, pisztácia), kakaópor (cukrozott, cukrozatlan). Nutella(!!!)

- Olajok: napraforgó, olíva, mogyoró, tökmag, pálma, kókusz, stb.

- Ecetek: sima, alma, rizs.

- Fűszerek: só, bors, pirospaprika, szerecsendió, mustármag, fahéj, szegfűszeg, delikát, fehérbors, citrombors, fokhagymás bors, bazsalikom, oregano, füstölt pirospaprika, chili, és ha megszakadok, akkor sem jut most több eszembe, pedig a konyhapolcon tudom, hogy 28 fűszertartó van, és mindben van valami (takarításkor megszámoltam), ezen kívül zacskó is legalább 40 áll egy polcon, és ezek mind különböző fűszerek. Ezeket mindig figyelem, ha fogytán van valami, egyből veszek, és gyűjtöm a különlegességeket. Ide tartoznak még a gyorspácok, különféle fűszerkeverékek.

- Különféle csípős szószok. Gyűjtöm őket, Nigella-effektus... Ha új fajta csipős szószt látok, megveszem. 10-15 sorakozik a spájzban.

- Fagyasztó: sok-sok husi, hasábburgonya, panírozott hagymakarika, zöldségek főzelékekhez, panírozott camembert.

- Hűtő: felvágottak, sajtok, vajak, bacon, ketchup, mustár, dijoni mustár, majonéz, tejföl, túró, kefír, joghurtok, főzőtejszín, élesztő.

- Zöldségek: krumpli, lilahagyma, fehérhagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma.

- Gyümölcsök: télen narancs, banán, máskor évszakfüggő, de a szezonjukban mindig van itthon eper, barack, alma, meggy, cseresznye.

- Eszközök: az én kis Kitchen Aid-em, kézimixerek, turmixgépek, botmixer, kenyérpirító, melegszendvicssütő, gofrisütő, mikró.

Ezek nélkül nem is tudom mi lenne velem. A konyhám a mindenem, ha valami fogytán van, még azelőtt pótolom, hogy elfogyna. Semmit nem utálok jobban, mintha valami kifogy, és pont szükségem lenne rá. De ilyen már régen fordult velem elő. De ezek ugye az alap dolgok. Ha brokkolikrémlevest akarok főzni, brokkolit kell vennem csak, a többi alapanyag itthon van hozzá. De ezt előre tudom. De ha vennem kéne brokkolit, főzőtejszínt, sót, borsot, krumplit, bacont, nem is tudom mit csinálnék. Így, hogy szinte mindenem van, mindig csak 1-2 dologgal kell készülnöm a főzéshez, de olyan még sose volt, hogy gyorsan valami finomat ne tudtam volna készíteni a rendelkezésre álló alapanyagokból, legyen az leves, főétel, vagy desszert. Átérzem a pucér érzést, amit írtál. Na, ha az általam felsoroltak közül valami nincs itthon, engem is elkap a pánik, és sorban olyan receptek jutnak eszembe, amikhez elengedhetetlen, és nem megy ki a fejemből a dolog, amíg meg nem veszem. Ezért próbálom inkább elkerülni azt, hogy kifogyjak valamiből. Hú most visszaolvastam, jó kis leltárt csináltam, szerintem nem hagytam ki semmit, szóval el is mentem, később még jól jöhet. :)

2013. jan. 31. 00:34
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ezek szerint nem csak én vagyok zakkant. :o)

Bár bizonyos dolgokat olvasva csak lesek, hogy mi számít "alapnak", másrészről, asszem mennem kell bevásárolni... :D

Jó sütés-főzést mindenkinek!

2013. jan. 31. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!