Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tartsam "puhán" a...

Hogyan tartsam "puhán" a fondantot a tortán?

Figyelt kérdés

Még nem készítettem nyújtható fondanttal bevonható tortát, de szeretnék. Pillecukorból készítettem fondantot, és abból díszeket. Szépek is lettek, de egy idő után kiszáradnak, és kőkemények lesznek. Ha tortát vonok be, akkor hogy érjem el, hogy a fondant ne keményedjen vissza, és vágható legyen? A tálalás előtt mennyi idővel érdemes befedni vele a tortát?

Előre is köszi a válaszokat



2013. jan. 28. 10:59
 1/1 anonim ***** válasza:
hát én egy nappal elötte csináltam a tortát és diszitettem fondantal .igaz nem pillecukros hanem simával. amikor kész a torta (benne van a krém) akkor nyujtsd ki a fondantés rakd rá a tortára .a diszekre valo fondant pedig amikor használod és mintázol belöle valamit akkor közbe a többi fondant többször gyurd át és igy nem fog hamar megkeményedni .Amikor a tortán van a fondant akkor az puha marad (tapasztalat) viszont a diszek sajnos keményednek és törnek ,ezért töbet készits ,hogy legyen potolni valo a eltörik a disz
2013. jan. 29. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!