A nutella és a mogyoróvaj ugyanaz?
majdnem pontosan, ahogy Audrey mondja...
a mogyoróvaj földimogyoróból van, a Nutella meg törökmogyoróból
Ezen felül a Nutella egy brand, ami nálunk köznevesült.
A kérdésed kicsit olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy a neszkávé és a kávé ugyanaz? Előbbi szintén egy márkanév (Nescafe), de nálunk minden liofilízált kávét így hívunk.
Szóval a nutella az a köznyelvben mogyorókrém, hivatalosan meg egy olasz mogyorókrém márka.
A Nutella az márkanév, egy mogyoroókrém márkaneve. Sok cég gyárt mogyorókrémat más más terméknévvel. Szóval így a mogyorókrém és a mogyoróvaj hasonlítható össze.
A mogyorókrém, már az az édes cukros sokszor valamennyi kakaót is tartalmaz így abban csak van mogyoró is. Vajfélének nem is hívják se a köznyelvben se a csomagolásán.
Aztán van a mogyoróvaj amit az USA-ban kedvelnek nagyon, de régóta kapható Európai országokban is. Szerintem nagyon finom csak drága. :)
Nézd meg boltokban mindkettőt, van választék rendesen. Esetleg pillanst rá az összetételükre is. A színük is nagyon más. Az édes csokis vagyis a mogyorókrém az kb mint a csokoládé krém olyan barna. A mogyoróvaj meg kb kenyérbarna színű.
Bocsi 7es de te ettél már mogyoróvajat? Valamennyi só az biztos van benne mint kb bármilyen ételben, még süteménybe is tesznek.
De ha megkóstolja nem sós! Sőt kicsit édeskés mint pl egy főtt sárgarépa is. Semmiképpen sem sós. Ha van közte olyan is majd írjad, de én több márkát is ettem és enyhén mogyoró-édes.
Nem ugyanaz.
A Nutella az inkább csokis mogyorókrém a mogyoróvaj meg csak földimogyorót tartalmaz mást nem.
A Nutellában török mogyoró van és csokikrém, meg cukor, stb. A Nutella édes.
A földimogyoróban meg földimogyoró van és sós. Kétféle fajta van a krémes és van a darabos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!