Miért nem lesz szép magas a muffinom?
Egy pici sütőpor illetve szódabikarbóna segíthet, az enyém mindig nagyon szép magas. Na meg ne nyitogasd rá túl gyakran a sütőajtót és várd ki, amíg valóban megsül, csak aztán vedd ki! Ha nem eléggé sült át, akkor is öszeesik. Tapasztalatom szerint kb.20-25 pec kell 200 fokon a muffinnak, légkeverés nélkül, alul-felül sütöm.
Sok sikert!
180 celsiusfokon sütom 20-25 prcig
szerintem írd le a reeptet amit csináltál és elmondjuk, hogy mi nem jó benne.
22 dkg liszt
1 sütőpor
14 dkg cukor
1 tojás
3-4 dkg kakaó
10 dkg vaj vagy marga
csipet só
2 dl tej
Ezt a receptet csináltam legutóbb.Lehet,h szódabikarbóna kellene bele és kevesebb sütőpor?Egyébként finom a tészta,csak összeesik.Nem szoktam nyitogatni a sütőajtót.Köszönöm a válaszokat!
Rengeteg a sütőpor!
Szódabikarbóna se kell bele.
Cukor, tojás, vaj/margarin, tej. Ezeket kell egyszerre kikeverned. Utána jöhet a kakaó, vagy amit akarsz, lisztet keversz hozzá, annyit, amennyit felvesz. Ha kevés, nem fog megsülni, csak folyni fog. A lisztre teszel max. egy kiskanál sütőport. Összedolgozod, aztán tehetsz a tésztájába csokireszeléket, lekvárt, vagy valami gyümölcsöt, mogyorót, akármi, majd kanállal belekanalazod a sütőpapírba a feléig, 3/4- ig. Előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt megsül, feljön, gyönyörű lesz. Ne nyisd rá az ajtót, ettől esik össze.
Sok sikert! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!