Palócleves? Kérnék szépen recepteket! KÖSZÖNÖM!
Én ez alapján tanultam, csináltam, nagyon ízlik!
Teljesen mindegy, hogy csirke-csontosból, vagy mellehúsából, esetleg sertésből készíted. Nem kell ragaszkodnod a birkához. Nagyon fincsi, én nagyon szeretem!
Pont holnap lesz nálunk. én a következőképpen csinálom.
fél kiló disznólapocka van összevágva kis kockákra.
egy közepes hagymát dinsztelek zsíron, majd fehéredésig forgatom rajta a húst. sok elvet enged, azt hagyom hogy elfője, majd kevés vízzel pótolom. ha félpuha, akkor teszek rá kis köményt, pirospaprikát, egy-két karikára vágott sárgarépát. ahogy a hús tovább puhul teszem bele a kb 30 deka kockára vágott krumplit, a levét mindig felhúzva egy kicsit. ha a krumpli is majdnem puha akkor a kb 40 deka zöldbabot. ha az is puha, egy kis lisztes-vizes havarást teszek bele. tetejére frissen vágott petrezselyem. a tejfölt külön tálalom mellé.
ez nem gulyás, "csak" egy finom palócleves.
lehet persze ízlés szerint egy kis ecettel, cukorral is savanyítani.
nagyon tartalmas, így utána csak palacsintát sütök.
Csak marha vagy birka! Pörköltet kell készíteni amiben köménymag is van, ha már puha akkor zöldbab és krumpli.
Arányok a hús fele krumpli és zöldbab. Ja és babérlevél. Tejföl csak a tányérba.
illetve mégsem az, mert a gulyáshoz nem kínálnak tejfölt, de egyébként nagyon finom.
bográcsozás szezonban szoktunk palócgulyást főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!