Csirkecomb recepteket szeretnék kérni!?
Mustáros csirkecomb
8 db csirkecomb
2 ek reszelt vöröshagyma
2 ek olaj
1 ek mustár
só
bors
Csirkecombokról lehúzod a bőrt, husit rostokra merőlegesen bevagdosod. Fent felsorolt hozzávalókból öntetet készítesz. Combokat alufóliára teszed, öntettel megöntözöd majd becsomagolod. 180 fokon 40-60 percig sütöd, majd fóliából kibontva a tepsibe teszed a combokat a lével együtt és sütöd teljes puhulásig ill. amíg egy kis színt kap. Én a maradék kis szaftot behabartam és tejföllel dúsítottam, nagyon jó kis mártás lett belőle.
Petrezselymes csirke
4 egész csirkecomb
jó nagy csokor petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg vaj
liszt
1 fél citrom héja
leveskocka
tej
só, bors
A felforrósított vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd a sózott,borsozott csirkecombokat meghempergetjük lisztben, és a hagymára tesszük őket. Egy kissé megpirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel. Hozzádobjuk a leveskockát (ízlés szerint 1 v. 2 kockát), valamint a reszelt citromhéjat. Félidőig így pároljuk, a levet mindig pótolva, ha elfőné. Félidőben hozzáöntünk tejet (kb 1-2 dl, szintén ízlés szerint, valamint attól függően, mennyire sűrűen szeretitek), teljes puhulásig főzzük tovább. A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és még 5 percig összeforraljuk. A combokat kiszedjük egy mély tálba, ráöntjük a mártást. Krumplipürével, rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat! :)
én ugy csinálom,hogy a csirkecombot knorr csirkefüszersóval bekenem,(ez fontos,ettöl nagyon finom)aztán egy kis tálkába keverek ki lekvárt meg erös pistát(az arány a ti izlésetek szerint függ)én 1/1 be szoktam keverni.a lekvár ize is mindegy,ami nektek jo.aztán ha kikerverted egy kis tálkába akkr kennd rá a combikákra.majd ugy tedd be a sütöbe,hyoga tepsit foliázd le,és az olajhoz tegyél vizet.(foliát villával böködd meg kicsit)iyg tedd a forro sütöbe,ha megpuhult rendesen a combika,akkor vedd le a foliát ,és piritsd még egy kicit,hyog jo ropogos legyen. köretnek én krumplipürét szoktam csinálni hozzá.
mi nagyon szeretjük.
jo étvágyat hozzá.
Ha a töltött is érdekel mondok egyet.
Elkészíted az alap tölteléket áztatott kenyér, piritott hagyma, 1 tojás , só , bors , paprika majd jöhetnek olyanok pl hogy: kovászos uborka apróra szelve, trapista sajt.
A külsejére worchester és szója szószt ajánlok együtt.
Érdekes ízeket lehet kihozni így mivel a 2 szósz édeskés az uborkával szemben, szerintem egy próbát megér, én imádom :D
Én úgy készítem hogy csinálok pácot amibe van: olaj/olívaolaj, pár szem zúzott vagy összetört fokhagyma,só bors, tejföl-vagy az eredeti recept aludt tejet ír, szóval mindegy, és még sült csirke fűszerkeverék, vagy fűszersó, mustár.
Ezeket ez nagy zacskóba rakom, összezárom, és a combokat fél/1 napig állni hagyom.
Aztán tepsibe rakom a combokat, én beleszoktam önteni a pácot is, a tejföl furcsa de finom réteget képez.
Mi nagyon szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!