Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkecomb recepteket szeretné...

Csirkecomb recepteket szeretnék kérni!?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretjük a csirkecombot de kicsit unalmas már a rántott és a sült változat!Kérem aki tud küldjön valami jó recit.Előre is köszönöm!
2009. aug. 30. 19:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Mustáros csirkecomb


8 db csirkecomb

2 ek reszelt vöröshagyma

2 ek olaj

1 ek mustár

bors


Csirkecombokról lehúzod a bőrt, husit rostokra merőlegesen bevagdosod. Fent felsorolt hozzávalókból öntetet készítesz. Combokat alufóliára teszed, öntettel megöntözöd majd becsomagolod. 180 fokon 40-60 percig sütöd, majd fóliából kibontva a tepsibe teszed a combokat a lével együtt és sütöd teljes puhulásig ill. amíg egy kis színt kap. Én a maradék kis szaftot behabartam és tejföllel dúsítottam, nagyon jó kis mártás lett belőle.


Petrezselymes csirke


4 egész csirkecomb

jó nagy csokor petrezselyem

1 nagy fej vöröshagyma

5 dkg vaj

liszt

1 fél citrom héja

leveskocka

tej

só, bors


A felforrósított vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd a sózott,borsozott csirkecombokat meghempergetjük lisztben, és a hagymára tesszük őket. Egy kissé megpirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel. Hozzádobjuk a leveskockát (ízlés szerint 1 v. 2 kockát), valamint a reszelt citromhéjat. Félidőig így pároljuk, a levet mindig pótolva, ha elfőné. Félidőben hozzáöntünk tejet (kb 1-2 dl, szintén ízlés szerint, valamint attól függően, mennyire sűrűen szeretitek), teljes puhulásig főzzük tovább. A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és még 5 percig összeforraljuk. A combokat kiszedjük egy mély tálba, ráöntjük a mártást. Krumplipürével, rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat! :)

2009. aug. 30. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

én ugy csinálom,hogy a csirkecombot knorr csirkefüszersóval bekenem,(ez fontos,ettöl nagyon finom)aztán egy kis tálkába keverek ki lekvárt meg erös pistát(az arány a ti izlésetek szerint függ)én 1/1 be szoktam keverni.a lekvár ize is mindegy,ami nektek jo.aztán ha kikerverted egy kis tálkába akkr kennd rá a combikákra.majd ugy tedd be a sütöbe,hyoga tepsit foliázd le,és az olajhoz tegyél vizet.(foliát villával böködd meg kicsit)iyg tedd a forro sütöbe,ha megpuhult rendesen a combika,akkor vedd le a foliát ,és piritsd még egy kicit,hyog jo ropogos legyen. köretnek én krumplipürét szoktam csinálni hozzá.

mi nagyon szeretjük.

jo étvágyat hozzá.

2009. aug. 30. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 tade ***** válasza:
100%
Szia. En eloszor fogok egy jo nagy bogret, ontok bele sort es abba mezet, majd osszekeverem.Eegy tepsibe szeletelek sargarepat, karalabet, petrezselymet, krumplit, almat, (barmilyen zoldseget, de almat mindenkepp rakjal bele, az adja a bukejat). Utana rateszem a megsozott csirkecombokat, megkenem oket a mezes sorrel, majd be a sutobe. Idonkent megforgatom oket, es ismetelten megkenem oket a mezes sorrel. Ezt addig folytasd meg el nem fogy a mezes sor. A vegen, mikor a csibe combok ropogosra sultek, vedd ki a sutobol, meglatod,, hogy a zoldsegek is atveszik ezt az edessavanyu izt. En nagyon imadom.
2009. aug. 30. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim válasza:
100%

Ha a töltött is érdekel mondok egyet.


Elkészíted az alap tölteléket áztatott kenyér, piritott hagyma, 1 tojás , só , bors , paprika majd jöhetnek olyanok pl hogy: kovászos uborka apróra szelve, trapista sajt.

A külsejére worchester és szója szószt ajánlok együtt.


Érdekes ízeket lehet kihozni így mivel a 2 szósz édeskés az uborkával szemben, szerintem egy próbát megér, én imádom :D

2009. aug. 31. 01:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy készítem hogy csinálok pácot amibe van: olaj/olívaolaj, pár szem zúzott vagy összetört fokhagyma,só bors, tejföl-vagy az eredeti recept aludt tejet ír, szóval mindegy, és még sült csirke fűszerkeverék, vagy fűszersó, mustár.

Ezeket ez nagy zacskóba rakom, összezárom, és a combokat fél/1 napig állni hagyom.

Aztán tepsibe rakom a combokat, én beleszoktam önteni a pácot is, a tejföl furcsa de finom réteget képez.

Mi nagyon szeretjük.

2009. aug. 31. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket,kifogom próbálni valamennyit!
2009. aug. 31. 14:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Most jöttem rá, h a mustáros receptből kimaradt egy hozzávaló! Ne haragudj! :( Szóval, az öntethez kell még 1 dl fehérbor is. Még egyszer bocsi.
2009. szept. 1. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Ok.Köszi.
2009. szept. 2. 08:03

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!