Rántott hust lehet zsirban kisütni? . Mert olajom kevés van. és teljesen elkell lepnie?
Lehet, sőt!!
Nem kell, hogy ellepje, de bő zsírban süsd, menet közben többször fordítsd meg, ne süsd egyszerre készre az egyik oldalt.Utána papírtörlő. Finom lesz.
lehet hát!
sőt, az idősebbek csakis zsírral sütnek, mert azt szokták meg és szerintük úgy finom.
(anyukám olajban süt, de a nagymamám ki nem állhatja - ő csakis zsírban. finom!)
Csakis zsírban sütöm, teljesen más íze van, mint olajban.
végül is tiszta disznózsír "rokona " a húsnak. (de azért csirkehús is jobb benne, nem kell azért zsirkezsír:)
egy tipp a felesleges zsír felszívásához: egy jénai aljára már nemkívánatos szikkadt kenyérszeleteket teszek, erre teszem a kisült rántotthúst, és a kenyerek remekül felszívják a felesleget.utána a cicáké lesz a zsíroskenyér.
Természetesen tiszteletben tartom azok véleményét is, miszerint olajban jobb...kinek pap, kinek a papné.
Örömmel olvasom a kommenteket.
Meg is indoklom, miért jobb-nekem- zsírban sülve.
A "kabátkás hús" ha olajban sül, bármennyire is le van itatva, marad rajta sütőolaj, ami úgymond "folyós" marad.
A jóféle disznózsír,- az ízét nem is mondva- mintegy belesimul a rántott húsba, azzal egyet alkot.
Mielőtt valaki nekem esne, biztos jó olajban is, sőt én is ettem ilyet, de...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!