Valaki tud adni olyan pogácsareceptet amibe nem kell élesztő?
Igen, tudok:
Puha sajtos pogácsa élesztő nélkül
Hozzávalók:
# 30 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű vagy egyéb egészségesebb fajta)
# fél csomag sütőpor
# 2 teáskanál só
# 1 teáskanál őrölt bors
# 2 tojás
# 1 dl tej
# 25 dkg vaj
# 15 dkg reszelt sajt
# A tetejére:
# 1 tojás vagy 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés: Összekeverem a lisztet, a sütőport, a sót és borsot. A tojásokat felverem a tejjel, és hozzákeverem a liszthez. Alaposan beledolgozom a puha vajat, majd a reszelt sajtot, amíg összeáll. Félórára hűtőbe teszem. Előmelegítem a sütőt 7-es fokozatra. A tésztát ujjnyira nyújtom és kiszaggatom (sietősebbek kockákra vagy rudakra vághatják). A tetejét megkenem felvert tojással vagy megszórom reszelt sajttal (esetleg mindkettőt).
A sütő felső részén 7-es fokozaton 5 percig, majd 5-ösön tovább 15 percig sütöm, amíg aranybarna lesz.
Egyszerű, és nagyszerű:
0,5 kg liszt
0,5 kg margarin
0,5 kg túró
1 evőkanál só
Összegyúrod, egy éjszakát a hűtőben hagyod állni, másnap lisztezett munkalapon kinyújtod kb. 1 cm vastagra, kiszaggatod, tetejét tojással megkened, sajttal, vagy szezámmaggal megszórod, takarékon sütöd, amíg szép piros nem lesz.
Isteni, egyszerű, eddig mindig sikert arattam vele. (ez az adag jó sok, kb. 4 tepsi, de azt nem tudom, milyen lesz másnapra, mert még sosem érte meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!