Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki tud adni olyan pogácsar...

Valaki tud adni olyan pogácsareceptet amibe nem kell élesztő?

Figyelt kérdés
Előre is köszi!!!
2009. aug. 28. 16:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tudok:

Puha sajtos pogácsa élesztő nélkül

Hozzávalók:

# 30 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű vagy egyéb egészségesebb fajta)

# fél csomag sütőpor

# 2 teáskanál só

# 1 teáskanál őrölt bors

# 2 tojás

# 1 dl tej

# 25 dkg vaj

# 15 dkg reszelt sajt

# A tetejére:

# 1 tojás vagy 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés: Összekeverem a lisztet, a sütőport, a sót és borsot. A tojásokat felverem a tejjel, és hozzákeverem a liszthez. Alaposan beledolgozom a puha vajat, majd a reszelt sajtot, amíg összeáll. Félórára hűtőbe teszem. Előmelegítem a sütőt 7-es fokozatra. A tésztát ujjnyira nyújtom és kiszaggatom (sietősebbek kockákra vagy rudakra vághatják). A tetejét megkenem felvert tojással vagy megszórom reszelt sajttal (esetleg mindkettőt).

A sütő felső részén 7-es fokozaton 5 percig, majd 5-ösön tovább 15 percig sütöm, amíg aranybarna lesz.

2009. aug. 28. 16:56
 2/5 anonim ***** válasza:
94%
De jó!!! Már én is régóta kerestem ilyen receptet! Köszönöm szépen én is!!
2009. aug. 28. 17:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű, és nagyszerű:

0,5 kg liszt

0,5 kg margarin

0,5 kg túró

1 evőkanál só

Összegyúrod, egy éjszakát a hűtőben hagyod állni, másnap lisztezett munkalapon kinyújtod kb. 1 cm vastagra, kiszaggatod, tetejét tojással megkened, sajttal, vagy szezámmaggal megszórod, takarékon sütöd, amíg szép piros nem lesz.

Isteni, egyszerű, eddig mindig sikert arattam vele. (ez az adag jó sok, kb. 4 tepsi, de azt nem tudom, milyen lesz másnapra, mert még sosem érte meg.

2009. aug. 28. 17:17
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi mindkettőtöknek a receptet!
2009. aug. 29. 09:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Az első recept tutira nem jó!!! 30dkg liszthez baromi sok a 25dkg vaj!!! Olyan masszát fogsz kapni,hogy nem tudsz vele dolgozni!!!
2009. aug. 30. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!