Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért barnul meg a befőttem...

Miért barnul meg a befőttem felső harmada?

Figyelt kérdés

A többi rész szép, az adott gyümölcsre jellemző, üde színű. Mindegy, hogy fóliával vagy fém fedővel zárom az üveget.

Azt szeretném, hogy ne legyen sötét színű a teteje sem.


2013. jan. 3. 14:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Valamilyen módon levegőt kap és oxidálódik. De ennek ellenére nem romlik meg, mert jó a tartósítási módszered. azt javaslom, hogy a fém tető alá tegyél picit megnedvesített celofánt. Ha jól rászorítod, próbáld az üveget fejre állítani (persze először egy tál fölött). Ha nem szivárog ki belőle, akkor jól zár, sőt mi több, a cukorszirup az esetleges réseknél záróréteget képez.
2013. jan. 3. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Biztos jól zár e fémtető, mert alá kell feszíteni a tetőnek, hogy levegőt kapjon, mert csak így tudom kibontani.
2013. jan. 9. 10:08
 3/5 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Az aláfeszítéssel egyszer már felnyitott fémtető nem zár tökéletesen, ezért nagyon fontos, hogy tegyél alá celofánt. Létezik olyan nyitó, amivel ezeket a fémtetőket aláfeszítés nélkül fel lehet nyitni. A formájuk olyan, mint egy sörnyitó, a hosszuk kb. 15 cm, a szélesebb végén akkorák, hogy a fémtetőre teljesen rá tudod tolni. Amikor ráfeszül, nyitás irányba történő eltolással tudod felnyitni a befőttet. Én lezáráshoz is ezt használom, ezért a befőttjeim soha nem barnulnak. Azért megjegyzem, hogy a nyitás néha négykezes művelet, mert a légmentes zárás miatt nehezen mozdul a tető. Ilyenkor egyikünk két kézzel fogja az üveget, a másik két kézzel tekeri rajta a nyitót. Ezeket a nyitókat főleg piacokon lehet kapni háztartási fémcuccokat árusítóknál.
2013. jan. 9. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
A beföttet teljesen lefedi a leve? Mert legtöbbször akkor barnul, ha kilóg a léböl.
2013. jan. 10. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Leget, hogy egy kicsi kilóg belőle, de szerintem ez elkerülhetetlen, mert főtt formában könnyebb lesz, ettől ugyebár felfelé ható erő hat rá.

Amint a kérdésben is írtam, megbarnul az 1/3-a.

2013. jan. 10. 12:53

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!