Szalagárés sütemény (másnéven 6 lapos krémes) tésztáját hogy a csudába lehet kinyújtani?
Ez a recept, már 3x megsütöttem, de 4 lapnál többre sosem futott a tészta de még ezt is a legnagyobb kínszenvedések, teljes súllyal a sodrófára való támaszkodás, Pasi teljes súllyal való sodrófára támaszkodása eredményezte, mivel hogy szinte papírvékonyra kéne kinyújtani, és irtó rugalmas a tészta. Holnap fogom megsütni, már előre rosszul vagyok. Jó lenne ha, ha nem kellene minden erőmet és időmet bevetni. Hogy csináljam?
igen-igen köszönöm a gyors válaszokat és a nyugtatást :)
Nem bánkódom a 4 lap miatt, de egyszerűen olyannyira nehéz kinyújtani, hogy azon gondolkodtam, hogy biztosan rosszul csinálok valamit. Amúgy a nagy gáztepsi hátulján sütöttem,, de ez mindegy is, mert 4 lappal is jó. Csak ezt mondjátok meg, hogy hogy lehet vígan és dalolva kinyújtani. Amúgy természetesen el tudom olvasni a csomagon, hogy szalalkáli, de a süti "szalagárés" néven vonult be a köztudatba, ha jól tudom a svábok hívták így a szalalkálit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!