Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok olyan süteményt amit...

Tudtok olyan süteményt amit hamar el lehet készíteni, és nincs benne semmi gyümölcs?

Figyelt kérdés
2012. dec. 15. 21:33
 1/1 anonim ***** válasza:

Az én tuti kekszreceptem:

10 dkg vajat vagy margarint és 2 deciliter cukrot habosra keverni. Önts hozzá e deciliter olajat és verd tovább. Tegyél hozzá egy pici csipet sót, egy kávéskanál szalalkálit, egy csomag vaníliás cukrot vagy kevés vanília kivonatot és fél liter lisztet. Keverd össze. A masszából gyúrj diónyi golyókat. Tedd sütőlapra, hagyj helyet arra, hogy nőni fognak. Tedd 180 fokos, vagy légkeverés esetén 170 fokos sütőbe 20 percig. Ezt az alapot variálhatod, pld úgy, hogy a teszel bele kakaóport és rumaromát. Vagy őrölt diót. Én szeretem citromosan vagy a kakaóshoz narancshéjat adva, de ez nálad kizárva, a gyümölcs miatt :D. Az a jó benne, hogy a gyerkőceimmel együtt gyúrjuk a golyócskákat, nagyon szeretik. Fémdobozba téve sokáig eláll, ha csak el nem fogy :D

2012. dec. 15. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!