Ki csinál lazacot karácsonykor? És milyen módon?
Arra gondoltam lazacot csinálok főételnek karácsonykor,de nem tudom valami igazán finoman akarom elkészíteni,nem sűrűn eszünk lazacot csak így ünnepekkor:)
Ha valakinek valami bevált recept akkor megköszönném!
Nem igazán értem. Szeletben egyben?
Nekem van egy leveles tésztába csomagolt spenótos lazac receptem, bevált. Ha érdekel, leírom, de feleslegesen nem akarom.
A lazac filét sózom borsozom : A serpenyöt kicsit kiolajozva a börös felével kezdem el sütni amikor ropogos a böre akkor megforditom és készre sütöm . Nem szabad ,hogy teljesen át süljön. mert akkor rágos lesz.
A kész lazacot kiveszem a serpenyöböl ,és kevés olajat teszek a serpenyöbe majd erdei vegyes gombát lepiritok kevés petrezselyemmel . Amikor a gomba puha 30% tejszínt adok hozzá ,
Összeforralom vissza rakom a lazac szeleteket átmelegitem a gombás szaftban. Chillis spagettivel tálalom. / a chillis spagetit multikban fogsz kapni ,vagy kulináris boltokban.
Bármilyen más köret is jó hozzá,
spenótot nem szeretnék de azért köszönöm:)
2. meg szaftos,öö nem egészben szeretném hanem szeletekben,tehát nem kockázva ilyesmi :)
És szárazabbat,ami mellé dukál az édesburgonya azzal szeretném majd csinálni a lazacot.
Gomba fanok vagyunk,úgyhogy 2.-nak majdnem megörültem:)
Mi tavaly karácsonykor készítettünk lazacot.
Vettünk a Metroban 2 szép nagy szeletet.
Akkorák voltak, hogy csak az egyik szeletet csináltuk meg.
A lazac szeletet befűszereztük. Serpenyőben egy kis olajon először a bőrén majd a másik oldalán is megsütöttük.
Csináltunk hozzá kapormártást, fokhagymamártást, sajtmártást, hollandi mártást. Majd mindenki olyan mártással öntötte le a halszeletjét amilyennel csak akarta.
Köretnek csináltunk mellé sült krumplit meg krumplipürét, mi krumplisok vagyunk. :)
A másik szeletet meg most fogjuk idén karácsonykor megcsinálni.
igen minnél egyszerűbb annál jobb szerintem a lazac,kár elnyomni az ízét,inkább kiemelni:)
Én valami bazsalikomoson töröm most a fejem,pesto ugrott be már csak valahogy össze kéne rakni a pestot,a lazacot,meg az édesburgonyát..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!