Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki csinál lazacot karácsonykor...

Ki csinál lazacot karácsonykor? És milyen módon?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam lazacot csinálok főételnek karácsonykor,de nem tudom valami igazán finoman akarom elkészíteni,nem sűrűn eszünk lazacot csak így ünnepekkor:)

Ha valakinek valami bevált recept akkor megköszönném!

2012. dec. 12. 16:01
 1/9 A kérdező kommentje:
tésztásat ne írjatok meg salátásat légyszi,egyben szeretném a lazacot,tehát értitek..
2012. dec. 12. 16:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem. Szeletben egyben?

Nekem van egy leveles tésztába csomagolt spenótos lazac receptem, bevált. Ha érdekel, leírom, de feleslegesen nem akarom.

2012. dec. 12. 16:11
 3/9 anonim ***** válasza:

A lazac filét sózom borsozom : A serpenyöt kicsit kiolajozva a börös felével kezdem el sütni amikor ropogos a böre akkor megforditom és készre sütöm . Nem szabad ,hogy teljesen át süljön. mert akkor rágos lesz.

A kész lazacot kiveszem a serpenyöböl ,és kevés olajat teszek a serpenyöbe majd erdei vegyes gombát lepiritok kevés petrezselyemmel . Amikor a gomba puha 30% tejszínt adok hozzá ,

Összeforralom vissza rakom a lazac szeleteket átmelegitem a gombás szaftban. Chillis spagettivel tálalom. / a chillis spagetit multikban fogsz kapni ,vagy kulináris boltokban.

Bármilyen más köret is jó hozzá,

2012. dec. 12. 16:11
 4/9 A kérdező kommentje:

spenótot nem szeretnék de azért köszönöm:)

2. meg szaftos,öö nem egészben szeretném hanem szeletekben,tehát nem kockázva ilyesmi :)

És szárazabbat,ami mellé dukál az édesburgonya azzal szeretném majd csinálni a lazacot.

Gomba fanok vagyunk,úgyhogy 2.-nak majdnem megörültem:)

2012. dec. 12. 16:16
 5/9 anonim ***** válasza:

Mi tavaly karácsonykor készítettünk lazacot.

Vettünk a Metroban 2 szép nagy szeletet.

Akkorák voltak, hogy csak az egyik szeletet csináltuk meg.

A lazac szeletet befűszereztük. Serpenyőben egy kis olajon először a bőrén majd a másik oldalán is megsütöttük.

Csináltunk hozzá kapormártást, fokhagymamártást, sajtmártást, hollandi mártást. Majd mindenki olyan mártással öntötte le a halszeletjét amilyennel csak akarta.

Köretnek csináltunk mellé sült krumplit meg krumplipürét, mi krumplisok vagyunk. :)

A másik szeletet meg most fogjuk idén karácsonykor megcsinálni.

2012. dec. 12. 16:18
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi minden karácsonykor rozmaringos citromos lazacot eszünk. A kedvencem, szinte azt várom legjobban a karácsonyban. Csak simán megsütjük a lazacot egy hőálló tálban rozmaringgal meg citromkarikákkal a tetején. Néha besamel mártást is teszünk rá.
2012. dec. 12. 16:25
 7/9 A kérdező kommentje:

igen minnél egyszerűbb annál jobb szerintem a lazac,kár elnyomni az ízét,inkább kiemelni:)

Én valami bazsalikomoson töröm most a fejem,pesto ugrott be már csak valahogy össze kéne rakni a pestot,a lazacot,meg az édesburgonyát..

2012. dec. 12. 16:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne vedd rossz néven, de akkor gugli a barátod.
2012. dec. 13. 09:10
 9/9 A kérdező kommentje:
hát az vlt az első gondolhatod:) Csak egyik recept sem tetszik.. De még nem adtam fel :)
2012. dec. 13. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!