Vasárnapi ebéd csirke combból?
Tejszínes-gombás csirkecomb
Hozzávalók:
# 1 nagyobb fej vöröshagyma
# 0,5 dl olaj
# 6 csirkecomb
# só
# bors
# 25-30 dkg gomba (konzerv)
# 2 dkg liszt
# 2 dl tejszín
# petrezselyem
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd beletesszük a csirkecombokat. Ízesítjük sóval és borssal, hozzátesszük a szeletelt gombát kevés lével együtt, és 20 percig pároljuk. Elkeverjük a lisztet a tejszínnel,hozzáöntjük a húshoz, és készre főzzük. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Megjegyzés:
Tésztával kínálom.
Sörben sült csirkecomb
Hozzávalók:
# csirkecomb
# húsleveskocka
# sör (combonként 1 dl)
Elkészítés: A megtisztitott csirkecombokat tepsibe helyezzük, mellérakjuk a húsleveskockákat, ráöntjük a sört. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe rakjuk. Fél óra után eltávolítjuk a fóliát, és további 30 percig sütjük, majd megfordítjuk a combokat, és további 30 perc alatt a másik oldalát is ropogósra sütjuk. Kruplipürével vagy zöldséges főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés:
1. Gyerekek is fogyaszthatják, a sörnek kevés az alkoholtartalma, és a sütés végére elpárolog.
2. Semilyen zsiradék nem kel hozzá.
3. Könnyen elkészíthető és nagyon finom, ropogósra sült csirkecombokat készithetünk.
4. Kitűnő vendégváró étel. Míg elkészül, a háziasszony nyugodtan társaloghat a vendégekkel.
Csirkecomb mustármártásban
4 csirkecomb,
# 2 dl tejszín,
# 4 evőkanál csípős mustár,
# 2 evőkanál olaj,
# ízlés szerint só, bors.
Előkészítése: a combot a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom. Megsózom és megborsozom. A mustárt és a tejszínt kevés sóval, borssal összekeverem.
Elkészítése: serpenyőben felforrósítom az olajat, és a csirkedarabok mindkét oldalát lepirítom. Ráöntöm a mustáros keveréket, és befedve puhára párolom. Párolt rizs a hozzávaló köret, amit azalatt készítek el, amíg a csirke párolódik.
Fűszeres csirkecomb
4 nagy csirkecomb vagy 8 felsőcomb
# 5 dkg vaj
# 2 gerezd tört fokhagyma
# 3 csokor összevagdalt petrezselyem
# csipetnyi só
# néhány csepp citromlé
# 4 nagy szelet húsos füstölt szalonna (sliced bacon)
A fokhagymát a vajon megfonnyasztjuk, majd az összevagdalt petrezselymet beleforgatva sóval, citromlével ízesítjük. Addig kevergetjük a tűzön, amíg a petrezselyem meg nem fonnyadt. A combokat a forgónál az alsó felük felől bevágjuk, hogy a felsőcomb csontjától elváljon, és a felső combcsontot éles kis késsel kibontjuk. (Ezt a csontot a fagyasztóba rakjuk, hogy majd egyszer levesbe főzzük.) Ha felsőcombból készítjük, akkor az alsó fele felől könnyen kicsontozhatjuk. A petrezselymet a felsőcomb csontja helyére tömködjük, a húst ráhajtjuk, és fogvájóval összetűzzük. Utána a combokat szalonnába tekerjük, és a bőrös felükkel felfelé tűzálló tálra egymás mellé rakjuk. Forró (200 oC-os, gázsütőnél: 6. fokozat) sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a szalonna ropogós piros nem lett. Rizzsel és többféle salátával tesszük asztalra.
Són sült csirkecomb:
Tegyél a tepsi aljaba 3-4 cm vastag sóreteget(durvasó) a csirkecombokat borsozd meg és felállitva helyezd a sóra.Tedd be a sütőbe és addig süsd , amig a bőre szép piros és ropogós lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!