Gesztenyepüré házilag?
Kezdő vagyok. Valaki le tudná írni, hogy pontosan hogy kell csinálni? Nincs speciális felszerelésem ... hogy tudom a gesztenyét "kukacosítani"? Mivel tudom a masszát puhává és finommá tenni, úgy hogy olyan legyen, mint a cukrászdai?
Van habszifonom. A tejszínhez hozzá kell adom valamit, hogy kemény legyen és legyen tartása? Vagy ezesetben ne is habszifonnal csináljam a habot?
A válaszokat előre is köszönöm!
A gesztenyepürét szerintem senki se csinálja házilag. A boltokban a fagyasztópultban találod a gesztenyemasszát, amit iparilag állítanak elő gesztenyéből és más adalékokból. Ezt kell megvenned, aztán otthon lereszelned félig fagyott állapotban sajtreszelőn. Tejszínhabot is lehet venni a boltban flakonosat, amit ki kell fújnod, vagy vegyél habtejszínt, töltsd bele a szifonba, szénsavat neki, aztán néhány óra hűtés után már fogyaszthatod is. A pohár aljára tetszés szerint raksz a lereszelt püréből, majd rányomod a tejszínhabot.
Ez most tényleg komoly kérdés volt? Teát tudsz főzni? :)))
Gondolom nem saját magad főzött, pucolt gesztenyéből lenne, hanem boltiból. Nos a gesztenyemasszát szépen kiolvasztod szobahőmérsékleten, nem kell hozzá semmit adni, hanem beleteszed krumplinyomóba, és azzal átnyomod, akkor lesz szép "kukacos" :D HA nincs kinyomód, akkor még félig fagyottan le is lehet reszelni, de akkor nem lesz olyan szép...
Tejszínhez veszel egy habtejszínt (2dl) beleöntöd a szifonba, hozzá két kiskanál porcukor, jól összerázod, bele egy szifonpatron és kész a tejszínhabod. Sokáig akarod tárolni, hogy fontos a hab tartása? Mert akkor kéne hozzá habfixáló, de nekem az sosem működik szifonnal, abban az esetben jobb külön habverővel felverni
A masszát nem szeretném házilag előállítani. De a boltokban kapható "félkész" massza állaga más, nem krémes. Gondolom valamit hozzá kéne adnom.
A flakonos tejszínhabbot meg eszi akinek ingere van hozzá. Szerintem annak semmi köze az igazi tejszínhabhoz. Íze bolrzalmas álagra, meg inkább nem is mondok semmit. És összeesik félperc alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!