Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gesztenyepüré házilag?

Gesztenyepüré házilag?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok. Valaki le tudná írni, hogy pontosan hogy kell csinálni? Nincs speciális felszerelésem ... hogy tudom a gesztenyét "kukacosítani"? Mivel tudom a masszát puhává és finommá tenni, úgy hogy olyan legyen, mint a cukrászdai?

Van habszifonom. A tejszínhez hozzá kell adom valamit, hogy kemény legyen és legyen tartása? Vagy ezesetben ne is habszifonnal csináljam a habot?

A válaszokat előre is köszönöm!



2012. nov. 22. 15:02
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

A gesztenyepürét szerintem senki se csinálja házilag. A boltokban a fagyasztópultban találod a gesztenyemasszát, amit iparilag állítanak elő gesztenyéből és más adalékokból. Ezt kell megvenned, aztán otthon lereszelned félig fagyott állapotban sajtreszelőn. Tejszínhabot is lehet venni a boltban flakonosat, amit ki kell fújnod, vagy vegyél habtejszínt, töltsd bele a szifonba, szénsavat neki, aztán néhány óra hűtés után már fogyaszthatod is. A pohár aljára tetszés szerint raksz a lereszelt püréből, majd rányomod a tejszínhabot.


Ez most tényleg komoly kérdés volt? Teát tudsz főzni? :)))

2012. nov. 22. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom nem saját magad főzött, pucolt gesztenyéből lenne, hanem boltiból. Nos a gesztenyemasszát szépen kiolvasztod szobahőmérsékleten, nem kell hozzá semmit adni, hanem beleteszed krumplinyomóba, és azzal átnyomod, akkor lesz szép "kukacos" :D HA nincs kinyomód, akkor még félig fagyottan le is lehet reszelni, de akkor nem lesz olyan szép...

Tejszínhez veszel egy habtejszínt (2dl) beleöntöd a szifonba, hozzá két kiskanál porcukor, jól összerázod, bele egy szifonpatron és kész a tejszínhabod. Sokáig akarod tárolni, hogy fontos a hab tartása? Mert akkor kéne hozzá habfixáló, de nekem az sosem működik szifonnal, abban az esetben jobb külön habverővel felverni

2012. nov. 22. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Kedves első :) Mi évek óta házilag készítjük a gesztenyemasszát - van 2 nagy fa, összeszedjük, megfőzzük, megpucoljuk, darájuk, fagyasztjuk - macerás és hosszadalmas őszi szórakozás, de össze sem hasonlítható az íze a boltiéval.. :)
2012. nov. 22. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
MEg kell főzni a gesztenyét, majd megpucolni. Aztán, ha van eszközöd, akkor kukacosítani is tudod. Gesztenyenyomónak hívtuk a mienket, szóval szerintem eredetileg is ez a funkciója. Úgy néz ki, mint egy fokhagymanyomó, csak nagyobb, és a lyukak is nagyobba a fején. Tejszínhab kell, és nagy kanál hozzá! :D
2012. nov. 22. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

A masszát nem szeretném házilag előállítani. De a boltokban kapható "félkész" massza állaga más, nem krémes. Gondolom valamit hozzá kéne adnom.

A flakonos tejszínhabbot meg eszi akinek ingere van hozzá. Szerintem annak semmi köze az igazi tejszínhabhoz. Íze bolrzalmas álagra, meg inkább nem is mondok semmit. És összeesik félperc alatt.

2012. nov. 22. 16:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem kell hozzá adni, miverl ha az kiolvad(mert ugye hűtőben tárolandó) és lereszeled, szobahőmérsékleten kellemes állagú lesz :) alá-fölé tejszínhab, arányok ízlés szerint :)
2012. nov. 22. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
No, kérdező, sikerült? Vagy még nem készítetted el?
2012. nov. 23. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Jövőhéten csinálom meg.
2012. nov. 23. 14:21

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!