Valami egyszerü egytálételt mondanátok?
Mostanában próbálkozom egyre többet dolog elkészítésével. Múlt héten sajtos pogácsa és pizza volt amit megcsináltam és jók lettek :)
Most vacsorára kéne valami nem túl bonyolult egytálétel. Teljesen mindegy milyen, csak ötletek kellenének :)
Segítségem lesz, szóval ha esetleg van valami kicsit bonyolultabb de nem hosszan tartó, az is jöhet.
Szalma-krumplit süss piros-ropogósra, majd terítsd a lapostányér egyik felére.
Csirkemáj, vagy csíkokra vágott sertésmáj, vagy csíkokra vágott csirke-melle, vagy csíkokra vágott sertés-comb:
Forgasd át lisztbe, majd a krumpli után hirtelen süsd meg, és terítsd a lapostányér másik felére.
A lisztbe forgass meg 1-2 fej szálára vágott vöröshagymát, és ezt is süsd piros-ropogósra, és borítsd be vele a tányéron levő krumplit+husit. Sózd, borsozd, csípős törtpaprikával szórd meg! Jó étvágyat!!
Második válaszoló!
Nem akarok kötekedni, de az egytálétel: egy edényben megfőtt anyag, amiben benne főtt a "köret" is.
Tehát:
-babgulyáa
-krumpligulyás
-paprikás krumpli
-pincepörkölt
-brassói
és társaik.
Kedves Doboszoli!
A brassóit hogyan készíted, hogy a husi és a sültkrumpli egyszerre, egy edényben süljön meg és egytálétel legyen belőle?????
Látom vizsgáznom kell! Legyen.
Na! Többször készítettem "tábori" körülmények között.
A húst jó kétharmados fövésénél jól visszasütöm, és az apróra vágott (mondjuk nagy mokkacukornyi) krumplit egy hanyag mozdulattal beleöntöm. A krumpli levet enged, mire ez újra zsírjára sül, tálalható.
Nem ez az autentikus brassói, de működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!