Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A cukrászok milyen piskótát...

A cukrászok milyen piskótát sütnek a tortákhoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Akármilyen piskótát csinálok egy tortához, egyik sem hasonlít azokhoz, amit a cukrászatokban használnak a torták elkészítéséhez. Tudnátok esetleg vmilyen receptet mondani?

Főként csokis, és vaníliás tortalapot szeretnék készíteni.

[TLC csatornán szokott lenni egy sorozat, Tortakirály a címe, abban olyan remek piskótákat sütnek a tortához, olyat szeretnék:)]

Előre is köszi a válaszokat!



2012. nov. 1. 10:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A cukrászok általában már nem a hagyományos piskótát készítik /külön a fehérje, külön a sárgája/, hanem a tojást egészben engedik le és állományjavítóval együtt verik fel. Így a massza könnyen kezelhető, és nem esik olyan gyorsan össze, akár egy órát is várhat sütés előtt és nem lesz semmi baja. Ezt az anyagot régen JILK pasztának hívták, ma már korszerűbb javítókat használnak, és nagyobb is a választék. A te piskótád azért nem lesz cukrászdai, mert hagyományosan készíted.
2012. nov. 1. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
És ezért is van az, hogy amit te készítel, az ízre biztosan finomabb, mint a cukrászdai sütés.
2012. nov. 1. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Nekem a saját piskótámnál nem is az ízzel van gondom, hanem az állagával. Olyan..nem is tudom..szivacsosabb, vagy h mondjam. Ezért szeretnék kipróbálni vmilyen cukrász receptet. Sajnos az adalékanyag beszerzése nehéz, ahogy rákerestem, és csak nagy tételekben árusítanak:/

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2012. nov. 1. 11:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Persze, hogy likacsosabb, mert úgy a jó. Ahol adnak a minőségre, s nem ipari mennyiségben sütnek, ott a hagyományos eljárást követik a cukrászok is.
2012. nov. 1. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
vörösbársony piskótát szoktak
2012. nov. 2. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
Mert amit Buddy csinál (azaz a tortakirály) nekik 200 éves receptjeik vannak a recepteket meg úgy őrzik mint valami kincset!! Nem hinném hogy találsz olyat. De lehet az a baj, hogy sütés után összemegy. És akkor lesz szivacsos állagú egy kicsit.
2012. nov. 9. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 pbalage ***** válasza:
Nem minden cukrász használ jilket a masszákhoz. (Ilyenkot egybe verjük fel a sárgáját, a fehérjét és a jilket, nem fog összeesni). Mi például semmibe nem használunk jilket. Egy 16 szeletes tortához 6 tojás, 12dkg cukor, 15 dkg liszt szükséges, ez az alaprecept (1 tojás, 2dkg cukor, 2.5dkg liszt), ebbe mehetnek különböző járulékos anyagok (van.cuk, cit.héj, stb...) A kakaós felvertnél vissza kell számolni a liszt mennyiségéből. Tehát 6 toj., 12dkg cukor, 12dkg liszt, 3dkg kakaópor. (ezt a mennyiséget egy 24cm átmérújű karikában szoktuk sütni.
2012. nov. 17. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!