Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen halból érdemes panírozo...

Milyen halból érdemes panírozott "halrudat" készíteni, ha a tonhal allergia miatt nem jöhet szóba?

Figyelt kérdés
Kisfiamnak én főzök, viszem a kaját a bölcsibe. Lehetőleg azt, amit a többiek is esznek. Az édesvízi halakat szereti, azt eheti is. Szerintetek abból lehet "masszát" készíteni úgy, hogy tojással sem foghatom össze, mert tojást sem ehet a gyerek? Egyéb húsokból tudok tojás nélkül is fasírtot csinálni, de a halnak nem mertem nekivágni!

2012. okt. 24. 13:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát....

Most hallottam, hogy mi is beléptünk a sorba. Vörös festékkel színezték a sertéshúst, hogy jó marha szűzpecsenye legyen belőle. No most a marhát esetleg bifszteknek nyersen is lehet készíteni, de a sertést semmi szín alatt. Kapzsikáimat ez nem érdekli. Én egy életre eltiltanám attól, hogy élelmiszer forgalmazással foglalkozhassanak.Itt is készítettek nálunk valami telepen lesikamerások filmet, s vádolták is őket hitelrontással. De már nem emlékszem, milyen termék volt. Szégyen, ha csak a fele is igaz.De látunk filmeket, hogy mik játszódnak le a folyókban.

2012. okt. 24. 20:23
 12/15 anonim ***** válasza:

Köszönöm mindenkinek, akár pro-vagy kontra válaszolt a Pangasius-veszélyre, rejtélyre ?

Nem hallottam még róla, ezért elnézést kérek attól, akinek ajánlottam.

Természetesen megpróbálok utánanézni, kutatni a témának, addig a halat visszadobjuk a mélyhűtőbe az Aldiban, ha ez kerülne a kezünkbe.

Mindenesetre elgondolkodtató, hogy fentiek ismeretében vagy nem, közétkeztetésben étkező gyerekek, esetleg kórházakban a betegek kapnak ebből a vitatott minőségű alapanyagból, miután az árfekvése olcsónak számít.

2012. okt. 25. 15:56
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat!

Pangaziust nem szoktunk venni. Egyszer ettem valakinél, de nem ízlett, pedig én nagyon szeretem a halat.

Apósom nagy horgász, és eszembe jutott, hogy van egy busa a hűtőben, úgyhogy abból próbálkozok. De csak legközelebb, mert mire eldöntöttem, addigra beteg lett a gyerek, úgyhogy egyelőre nem kell a bölcsibe főzni. :-)

7.válaszolónak

Április óta hordom én is a kaját a gyereknek, és nálunk sem a gyerek az, aki problémázna, hogy más kaját kap. A bölcsőde vezetője lát ebben problémát, és mivel szegről végről kollégák vagyunk (összevont intézményünkben én tanár vagyok), nehezebben mondok nemet, mintha "mezei" szülő lennék, sajnos. Igyekszem előállítani azokat az ételeket, de ezen elgondolkoztam, mert mi nem eszünk ilyeneket, és számosszor látom, hogy tiszta mű kajákat kapnak a gyerekek.

Nekem is kell ételmintát vinnem, már volt is ellenőrzés.

Nagyon jó volt olvasni, hogy ezzel a kajahordással nem vagyok egyedül, mert mikor elkezdtem, kiírtam egy kérdést ezzel kapcsolatban, de senki nem válaszolt. Lehet ide kellett volna írnom? :-)

2012. okt. 25. 20:25
 14/15 anonim ***** válasza:

Valószínűleg azért nem akarják, mert egy rövid időre elvonja a gyerekek figyelmét ez a dolog. Mert megnézik, hogy a te gyereked mit eszik, és ő is megnézi, hogy a többieknek mi van. Esetleg valaki azt mondja, hogy ő is abból kérne, stb.

De szerintem ez hamar lecseng, mindenki megtanulja, hogy ez a szitu, és akkor mindenki eszik rendesen. Legalábbis nálunk így volt.

Esetleg tehetsz egy kísérletet a kolléga felé, pont ilyen indokkal, hogy "kedves xy, a gyakorlat azt mutatja, hogy túl nehéz ugyanazokat az ételeket elkészíteni, az alapanyagokat időben megszerezni, és pl. pont a "halrúd" nem megy igazán jól, stb. Nem tehetnénk-e egy próbát, hogy különböző ételeket viszel."

Maximum elutasítja, ha kedves vagy és nem követelődző, szerintem bele fog menni.

7

2012. okt. 25. 21:09
 15/15 A kérdező kommentje:

:)

Az alapprobléma itt valóban pedagógiai (én a kérdező férje vagyok). A párom tej és tojás nélkül is nagyon finom és profi ételeket készít a nagyobb családnak is. A fiam csoportjában így mindenki az ő tányérjából kunyerál... :D

2012. okt. 29. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!