Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vanília kivonat helyett mit...

Vanília kivonat helyett mit tegyek a ZEBRAKOCKÁBA? Sos!

Figyelt kérdés

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg darált háztartási keksz

5 evőkanál kakaópor

3 evőkanál baracklekvár

1 evőkanál rum

5 dkg vaj

5 evőkanál porcukor

kb 3 dl tej

A krémhez:

3 dl tej

3 evőkanál liszt

1 teáskanál vaníliakivonat

5 evőkanál porcukor

5 dkg vaj

15 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé

1 kávéskanál olaj


Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal. A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtok belőle. Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem. Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.


2012. okt. 22. 14:25
 1/1 anonim ***** válasza:
Bourbon vaníliás cukrot. És kicsit kevesebb cukrot.
2012. okt. 22. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!