Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen nagyon olcsó s könnyen...

Milyen nagyon olcsó s könnyen elkészíthető recepteket tudtok?

Figyelt kérdés
Szeptembertől a BME-re fogok járni, s finoman szólva pénz szűkében leszek. Olyan recepteket keresnék, ami laktató is. Például szószos tészta receptek, gulyás(leves)hez hasonló sűrű, gazdag ételekre. ( A gazdagot a tápértékre értem.) És szempont az is hogy ne kelljen sok eszköz, edény hozzá. Lehetőleg ne sok hús legyen benne ( mert az drága).
2009. aug. 8. 13:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Paprikás krupmli, Lebbencsleves, főzelékek, Lecsó, Lángos, Tojásos nokedli, Krumplis tészta, Tojásleves,

Tejbegríz, Bundáskenyér... :)

2009. aug. 8. 14:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Rakott krumpli, palacsinta, sült krumpli,
2009. aug. 8. 15:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Tojásfasírt, zöldségfasírtok, krumplis tészta..én szoktam csinálni rakott krumplit is vagy tejbedarát. Vagy otthonról szoktam vinni mondjuk kolbászt (a spar-os lecsókolbász nem drága)és azt megsütni..pl.

Vagy rántani ki dolgokat.. azt megcsinálhatod úgy is, hogy otthon beplanírozod, lefagyasztod és úgy viszed fel a suliba.. és csak elő kell venned.

Sok sikert! :)

2009. aug. 8. 15:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajtos-tejfölös tészta

Veszel tésztát, veszel hozzá sajtot, és tejfölt.

Kifőződ a tésztát, teszel rá magadnak sok tejfölt, és ízlés szerint reszelt sajtot.

Paprikás krumpli

Apróra vágott hagymát olajon megdinszteled, ha van még ilyenkor tehetsz bele akár szalonnát is, de nem muszáj, vagy füstölt kolbászt, mikor már a hagymának kicsi színe van, lehúzod a tűzről, teszel bele sót, fűszereket amilyet szeretsz,és piros paprikát. Hozzá rakod az előtte megpucolt,felkockázott krumplikat,és annyi vízel felengeded, hogy épp hogy ellepje. 25-30 perc alatt megfő! De ha nem akarsz bele semmi extrát, akkor : hagyma dinsztelés, fűszerezés, krumpli bele, vízzel felengedni, kész is. A vége felé tehetsz bele akár virslit is, lecsókolbászt, vagy párizsit. :)) Kenyérrel elég laktató.

Krumplifőzelék:

Krumplikat megpucolod megmosod kockákra vágod, felrakod vízzel babérlevéllel főni, addig csinálsz egy rántást (olaj meg liszt, zsemleszínűre) mikor már megfőtt a krumpli,hozzá teszel fél doboz tejfölt,(helyettesítheted tejjel is, tök mindegy) a másik felét a doboz tejfölnek a rántáshoz kevered, miután az már kihűlt. A tejfölös rántást bele a krumpliba, fő még egy kicsit, és már kész is. Utó ízesítheted sóval, ha esetleg már nem találnád elég ízesnek. Hasonlóan így csinálhatsz több fajta főzeléket is. Kenyérrel, fasírtal, vagy sült virslivel laktató.

Rakott tészta:

Főzől akármilyen tésztát. Egy tepsit vagy jénait kikensz vajjal vagy olajjal, bekeraksz egy réteg tésztát, erre amit akarsz azt raksz, írtad hogy ne legyen sok hús, na ilyenkor megteszi a párizsi is, akkor egy sor tészta, egy sor párizsi, megint egy sor tészta, csináld ezt amíg van, de lehet minden réteg a tészták közt más ízű, tehetsz bele kolbászt, sonkát, füstölt dolgokat. A tetejére csinálj besamell mártást(ezt pontosan nemtudom hogy kell, de neten biztos találsz rá receptet:] ) vagy tejföllel kend meg. Be a sütőbe, szép pirosra megsül, aztán eheted egésznap!

Rakott krumpli:

Kockákra vágva megfőződ a krumplit, de ne annyira h szét essen. Főzől tojásokat, amennyit akarsz. Veszel tejfölt. Ha úgy van pénzed sajtot is. Olcsóbb fajta füsölt kolbászt. És akkor:

Egy sor krumpli (kiolajozott tepsibe) pici só rá, egy sor tojás, pici só rá, utánna megint krumpli, rá pici só, jöhet megint a kolbász sonkától kezdve a húsig minden, megint egy sor krumpli mikor kész teszel rá tejfölt, ha van sajtod azt is, megsütöd, és kész.

Bundás kenyér, gazdagon :)) :

A kenyereket jól megvajazod, teszel közé párizsit, jól összenyomkodod, tojásba mártod, majd forró olajba kisütöd. 3-4 szelettel + forró tea, szerintem elég laktató, de lehet simán bundás kenyér teával is :)

Tésztákból van különböző féle (200ft) üveges szósz is van rá különböző ízben,összetételben (kb 400-500ft) 700forintból megint csak elvagy..

2009. aug. 8. 15:32
 5/7 anonim ***** válasza:

A sajtos -tejfölös tészta úgy sokkal finomabb ha teszel egy kis fokhagymakrémet a tejfölbe!! Én étteremben ettem ilyet és kétféle sajt volt rajta, sima trappista meg füstölt sajt volt ráreszelve. Naggyon finom. A slambuc is hamar kész van és laktató és olcsó. Egy kis csemege uborkával még laktatóbb. Nekem anyukám ha csinál töltött káposztát szoktunk belőle lefagysztani. Azt csak előveszed és fagyosan bele a vegetás vízbe és kb 3/4 óra alatt megfő. Csak sűrített paradicsom kell bele még.

Túrós csusza is hamar megvan, meg ha lusta vagyok csinálok rizst valami fagy. zöldséggel és sütök hozzá valami félkész fagyasztott (tescós) husit. Pl. sajttal töltött pulykamellet. Neked sokáig elég lesz ez zacsival..

szia!

ügyes légy!!:o)

2009. aug. 10. 14:45
 6/7 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM SZÉPEN A VÁLASZOKAT!!!
2009. aug. 16. 16:19
 7/7 anonim válasza:
Egyem meg a drága szívedet! Még a kérdéstől is összeszorul a gyomrom. Mi lett ebből az országból, ott tartunk mint az "Egy telem Debrecenben" idején... Egyetemista, aki kvázi éhezik... Szép... Remélem jól mennek a dolgaid!!! :-)
2010. febr. 24. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!