Mi a Julie&Julia c. filmben megjelent csokoládépitének a receptje?
Ha a tészta nem érdekel, akkor küldöm csak a töltelék receptjét:
23 dkg jó mínőségű (min. 60%-os) keserűcsokoládé, finomra aprítva
1,5 dl sűrű (min. 30% zsírtartalmú) tejszín
0,8 dl édesített sűrített tej
2 nagy tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1,5 dl dulce de leche (ez dél-amerikai finomság, karamellizált sűrített tej - készen kapható tejkaramellakrém)
egy csipetnyi jó mínőségű tengeri só (elhagyható)
speciális eszköz:
23 cm átmérőjű, kivehető fenekű, bordázott szélű gyümölcstorta sütő forma
Töltelék elkészítése:
Egy közepes méretű tálba tesszük a csokoládét. Egy kis lábasban közepes lángon addig melegítjük a tejszínt és az édesített sűrített tejet, míg bugyogni kezd. (Felmelegíthetjük mikrohullámú sütőben is.) A csokoládéra öntjük, és kézi habverővel fényesre, simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliakivonatot, és ismét simára keverjük. Letakarjuk, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
Tipp:
Dulce de leche itthon is kapható néhány ínyencboltban, de házilag is könnyen előállítható úgy, ha egy zárt konzervdoboz sűrített tejre lábasban annyi vizet öntünk, hogy teljesen ellepje, mahd gyöngyöző vízben 3 órán át főzzük (a víz mindig lepje el a dobozt). Teljesen hagyjuk kihülni, csak akkor nyitjuk ki.
Ha esetleg még valami kell, nyugodtan szólj, tudok segíteni, mert nekem megvan az egész recept. Mikor megvettem a DVD-t eredetiben, extraként kaptam hozzá egy különleges receptfüzetet, amiben a film összes étele benne van.
Jó étvágyat! :-)
Bencze
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!