Az ostyalapot mivel töltitek?
Grillázskérmmel töltött ostyalapok. a lakodalmas sütik egyik nagy kedvence, ha kéred megkeresem és leírom.
nagggyon finom:)
vagy van olyan receptem is, ami pudingos-csokis, mazsolás-diós , és az összetördelt ostyalapokat kell beletenni, majd őzgerincbe kidermeszteni.
Gyerekkoromban a nápolyikról lelopkodtam a két külső lapot. Úgy ügyeskedve, hogy lehetőleg csak a csupasz tészta jöjjön. Amikor rájöttem, hogy ilyen lapokat töltetlenül is lehet kapni, a nápolyik feledésbe kerültek. Szóval én semmivel.
Citromos töltelék:
25 dkg puha vaj
15 - 20 dkg szitált porcukor ( ízlés szerint )
1 cs vaníliás cukor
1 citrom szürt leve és finomra reszelt héja
A puha vajat alaposan összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral.
A citromot megmossuk, szárazra töröljük.
Finom reszelövel lereszeljük a sárga, külsö héját.
Félbevágjuk, a levét kipréseljük, szürjük.
A héját és a levét is lassanként hozzákeverjük.
Megtöltjük az ostyalapokat.Lehetöleg egyenletesen, kb. 2 mm vastagon széles késsel egyengetve.
Kicsit összenyomjuk majd alufóliába csomagoljuk egy éjszakára hűtöbe tesszük.
Pfuu...minden megoldás érdekel! Kérem a recepteket!!! :)
Köszönöm mindenkinek! Nagyon jó kis ötletek!
Na akkor először a lakodalmas sütik egyike.
Grillázskrémmel töltött ostya.
Hozzávalók 2 tojás sárgája, 20 deka cukor, 20 deka vaj/margarin, 10 deka darált dió, 1 csomag vaniliás cukor, esetleg reszelt citromhéj.
a tojásokat 10 deka cukorral, a vajjal addig főzzük, míg el nem válik a lábas szélétől, langyosra hűtjük, ekkor ízesítjük vaniliával vagy citromhéjjal.
a másik 10 deka cukrot világosra karamellizáljuk és hozzákeverjük a darált diót. egy nagy olajozott tányéron hagyjuk megdermedni. ha megszáradt összetördeljük és ledaráljuk, majd összekeverjük a vajas krémmel. két nagy ostyalap közé kenjük, és finoman lenyomtatjuk.
ha teljesen kihűlt, forró késsel szép kis szeletkékre vágjuk.
Ostyás rolád.
1 cs. ráma, 15 dkg cukor, 2 egész tojás, 4 dkg kakaó, 1 csokis pudingpor. ezeket gőz fölött sűrűre főzzük.
10 dkg diót késsel durvára metélünk, hozzáadjuk a masszához, meg még 10 deka mazsolát. egy csomag ostyalapot kézzel összetördelünk laskára, és ezt is belekeverjük a masszába.egy fél rumaromával még finomabb.
az őzgerincet nedves folpackkal kibéleljük, és belesimítjuk a cuccot. egy éjjelre hűtőbe tesszük, másnap a fóliát lehúzzuk róla és szépen a bordák mellett szeleteljük.
nagyon finom egyszerű hidegsüti.
Törökmézzel töltött ostya.
hv: 20 dkg méz, 28 dkg cukor, 3 tojásfehérje, 15 deka dió, vagy mandula vékonyra vágva.
a mézet felmelegítjük. a tojásfehérjéből kemény habot verünk és gőz fölött a mézzel állandóan keverve addig főzzük, amíg teljesen be nem sűrűsödik ( sajnos kb fél óra )a cukorból szirupot főzünk és a mézes habhoz keverjük. a diót vagy mandulát kissé megpörköljük egy serpenyőben, és azt is hozzákeverjük.
Két nagy ostyalap közé töltjük, kissé lenyomtatjuk.
kihűlés után forró késsel lehet darabolni.
nagyon nagyon édes, de finom különleges édesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!