Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet rizsgombocot...

Hogy lehet rizsgombocot csinálni? Olyan mint japánban, mitől áll ugy össze? Hogy nem esik szét?

Figyelt kérdés
2009. aug. 3. 14:29
 1/7 anonim válasza:
szerintem tojás de nem bizti ,de különben engem is érdekelne .ettem már olyat ,hogy kell elkésziteni azt nem tudom de szeretném tudni
2009. aug. 3. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
a japán rizs nem egyenlő az itteni megszokott rizzsel.egy jobbfajta rizsnek 1000-1500 ft/kg lehet az ára. kérdeztem már kínai éttermest hogy mi a titka a jó rizsnek meg panírnak,de nem árulta el :(
2009. aug. 3. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

itt nézzetek szét

2009. aug. 3. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Ahhoz egy másik fajta rizs kell, ami ragacsos lesz magától.

Rendes rizzsel nem nagyon megy.

2009. aug. 3. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Am ha érdekel, a fővám téri ázsia bt-ben kapható ragacsos rizs (glutinous rice), nekemn abból anno összeállt a rizsgombóc.
2009. aug. 3. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

kár, h nem vok pest közelében:s

netes rendelés gyanitom kizárva xD

2009. aug. 3. 22:29
 7/7 anonim válasza:
100%

Kicsit régi kérdés, de hátha érdekel még :)


Nem kell különleges rizs (illetve nem feltétlenül szükséges)

próbáld fényezetlen B rizzsel:

- először mosd át jól a rizst, amit meg akarsz főzni

- tedd bele egy lábasba (2-3 cm vastagon), és egyengetsd el a tetejét

- engedj rá vizet úgy, h kb 1 cm-rel a rizs szintje felett legyen a vízszint

- tedd oda főni

- nyugodtan hagyd ott, és főzd el róla a vizet

- akkor jó, ha az alja már nem annyira vizes (forgasd fel egy pici részen, h megnézd)


Könnyű odaégetni kicsit, úgyhogy érdemes így választani a lábast. Ilyenkor amikor kiszeded, csak azt a részt szedd ki, ami nem égett.

Ha minden OK, ragadni fog :)

Mégvmi: a japánok nem szokták sózni. Habár a magyar szájnak úgy egy kicsit ízetlen. Viszont ha van rá valami finom szósz, vagy öntet, amivel össze lehet keverni, úgy már jó.


remélem segítettem

2010. ápr. 5. 02:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!