Hogy lehet rizsgombocot csinálni? Olyan mint japánban, mitől áll ugy össze? Hogy nem esik szét?
Ahhoz egy másik fajta rizs kell, ami ragacsos lesz magától.
Rendes rizzsel nem nagyon megy.
kár, h nem vok pest közelében:s
netes rendelés gyanitom kizárva xD
Kicsit régi kérdés, de hátha érdekel még :)
Nem kell különleges rizs (illetve nem feltétlenül szükséges)
próbáld fényezetlen B rizzsel:
- először mosd át jól a rizst, amit meg akarsz főzni
- tedd bele egy lábasba (2-3 cm vastagon), és egyengetsd el a tetejét
- engedj rá vizet úgy, h kb 1 cm-rel a rizs szintje felett legyen a vízszint
- tedd oda főni
- nyugodtan hagyd ott, és főzd el róla a vizet
- akkor jó, ha az alja már nem annyira vizes (forgasd fel egy pici részen, h megnézd)
Könnyű odaégetni kicsit, úgyhogy érdemes így választani a lábast. Ilyenkor amikor kiszeded, csak azt a részt szedd ki, ami nem égett.
Ha minden OK, ragadni fog :)
Mégvmi: a japánok nem szokták sózni. Habár a magyar szájnak úgy egy kicsit ízetlen. Viszont ha van rá valami finom szósz, vagy öntet, amivel össze lehet keverni, úgy már jó.
remélem segítettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!