Párolt lilakáposztát milyen húsok mellé lehet csinálni?
Minden zsírosabb hús mellé passzol. liba, kacsa, bőrös sertéshúsok, sertéstarja, vagyis van választék.akár az egybensült fasírt kísérője is lehet.
kitőnő kiegészítője a zsírosabb húsoknak, de egy kis krumpliköret is dukál mellé.
egy kis plusz. ha a lilakáposzta közé reszelsz , vagy vékonyan szelsz 1-2 almát, még finomabb lesz.
a káposzta fontos fűszere, egy kis őrölt kömény.
Amilyen húshoz szeretnéd!
Amúgy legtöbbször a liba és kacsa mellé szokták kínálni.
Esterházy rostélyos (családi szakácskönyvből 1906):
A jól kivert rostélyos szeleteket besózzuk és fehér-borsozzuk, mindkét oldalát forró zsírban (mangalica, nem olaj!) kissé átsütjük. Apróra vágott hagymát pirítunk zsírban, bele 1 dcl száraz fehér bort, kevés húslevessel felöntjük, felforraljuk és ebben a szeleteket puhára pároljuk. Diónyi zsíral világos rántást, bele vágott petrezselymet, ezt feleresztjük a rostélyos levével, bele 1 dcl tejfel, felforraljuk.
Tálalás: burgonyapüré (esetleg burgonya krokett), párolt vörös káposzta, a mártást külön csészében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!