Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell olyan sajtos...

Hogyan kell olyan sajtos stanglit sütni amilyet a tescoban lehet kapni? Receptet légyszi.

Figyelt kérdés
2009. júl. 31. 17:10
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Mint a sima kiflit/stanglit,csak kell a tetejére sajt :)

De én ha ilyet akarnék sütni, nem a tescosrol vennék példát, nekem az mindíg tisztalyuk, és üres, akárcsak a Lidl-s!

2009. júl. 31. 17:19
 2/6 anonim ***** válasza:

én is imádom:)

De sajna nem tudom,hogy -hogy készül:(

2009. júl. 31. 17:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Íme pár sajtos stangli recept,válogass:

- Hozzávalók:

26 dkg ementáli sajt

30 dkg margarin

42 dkg liszt

2 kispoharas tejföl

1 tojás a kenéshez

só, köménymag, szezámmag, mák

A lisztet tálba teszem, a reszelő nagylyukú oldalán belereszelem a fagyos margarint, közben megszórom a liszttel, hogy ne ragadjon össze. Lereszelem a sajtot, majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát, vigyázva, hogy kezem melegétől ne olvadjon meg. 1 cm vastagságúra nyújtom, tetejét felvert tojással megkenem és tetszés szerint sajttal, köménnyel, szezámmaggal, mákkal megszórom. Derelyevágóval csíkokra vágom, sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt világosra sütöm. Állítólag sokáig eláll, bár nálunk csak a másnapot érte meg pár darab.

- Hozzávalók:

50dkg liszt

50dkg túró

50dkg Ráma margarin

1 evőkanál só

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

Ezután fél centi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd késsel vagy derelyevágóval tetszés szerinti hosszúságú és szélességű rudakat vágunk belőle.

Kivajazott tepsibe tesszük, a tetejüket tojással megkenjük, majd köménymaggal és sajttal megszórjuk,majd megsütjük.

Tanácsok:

Aki szereti a sósat, annak ez nagyon ízleni fog.A hozzávalókból kb 4 tepsi jön ki, úgyhogy ha valaki kevesebbet akar nyugodtan felezze a mennyiségeket.

2009. júl. 31. 18:15
 4/6 anonim ***** válasza:
hú a lidlös is nagyon finom sztem....:)
2009. júl. 31. 18:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanolyat nem tudsz sütni, mint a Tescos, mivel abban van egy speciális porkeverék, ami vajport, tejport, adalékot, cukrot, sót, és még sok-sok különböző E- számos dolgot tartalmaz.

Amit tudsz otthon is hozzátenni, az a tömlős sajtkrém (mivel ilyet is raknak bele) ,de azt a port nem tudod helyettesíteni semmivel.

Tescoban dolgoztam pékként, úgyhogy biztos forrásból tudom , mit tesznek bele.

2009. júl. 31. 21:49
 6/6 anonim ***** válasza:

bocsi ,h Offolok!

En is imadom!!!!kedves 3. valaszoko,Orok halam!!!

2009. aug. 2. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!