A rama (sütő) margarinon nem vettetek észre változást?
Hiába lett most kevesebb tejből főzve a krém, mint ezelőtt, folyik és ikrás.
Régebben nem volt vele ilyen gond.
Pont ma készítettem tortát és nekem is ikrás lett :/ Azt hittem én rontottam el. Mivel nem használok rendszeresen rama-t,így nincs viszonyítási alapom.
Hát,csak ennyit tudok segíteni,hogy leírom: nekem is rossz lett most a vele készült krém. (mármint nem ízre,állagra)
Én nem vettem észre változást, pedig sűrűn használom. Talán az lehet a különbség, hogy leginkább aznap veszem meg, mikor használom, és mindig megnézem a boltban a szavatosságát: hátulról kell elvenni, az tovább őrzi meg :)
Persze nem romlik meg attól, hogy ott van a hűtődben, de más nem jut eszembe, hogy mi lehet az oka.
Szerintem a boltban egy darabig hűtés nélkül tárolták, megolvadt, majd berakták a hűtőpultba és visszadermedt.
Ez nem tesz jót neki : (
Első, de igen, sokat segítettél :)
Ez amúgy most anyukámmal történt, aki 30 éve süt kb. mindig ugyanúgy, mindig ramaból (egyszer másból, de ikrás lett), és az utolsók mindig ilyenek lettek.
Ehhez ráadásul ma vette a margarint. Sparban, tehát nem kis vidéki boltban, bár az itteni üzlet az árak kiírása terén és akciós termékek rendelésében elég balf.sz, lehet ebben is...
Köszönöm a válaszaitokat, megmondom neki, hogy legközelebb vegyen ki hátulról, aztán ha az se jó, nem tudom.
Másik margarinról nincs tapasztalatotok? Venuszos milyen lehet?
Én is észrevettem grízesedést a rámánál,nehezebb kikeverni a cukorral, és nekem is a főzött lisztes alappal is grízes maradt.nem folyott ugyan, meg vissza is dermedt a krém, de szemcsés volt, nem sima.
ha már a cukorral grízesedik, pudinggal sem az igazi.egy-két süténél a tejjel már búzadarát főzök sűrűre, ott nem venni észre a margarin ikrásodását, persze ez torta bevonó krémnek nem alkalmas, csak tölteléknek.
Köszönöm a válaszokat, ezt a tojásos módszert kipróbáljuk.
Csak azért idegesítőbb ez az egész, mert ezeket a sütiket, tortákat ismerősöknek sütötte/ttük pont, nem is magunknak, és úgy a krém se jó, hogy ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!