Celia kérdése:
A palacsinta két oldala miért nem sul egyformán?
Figyelt kérdés
Biztos ,egfigyeltetek ti is, hogy a palacsinta egyik oldala szépen megsul, mig a màsik ilyen lyukacsos, holyagos... Na vajon miért van ez?
(A billentyuzetem nem magyar, nem vagyok hulye...:))
2012. szept. 10. 21:07
1/7 anonim válasza:
Mert a palacsinta sütő sem 2 oldalú?
2/7 anonim válasza:
Azért, mert ha belegondolsz, amikor a folyékony tésztát beleöntöd a serpenyőbe, a gravitáció teljes felületen a serpenyő felületéhez kényszeríti. Azonban a szódától felhólyagosodik a másik oldala, az nem lesz sík, egyenletes. Így amikor megfordítod, ez az egyenetlen felület csak a hupliknál ér a serpenyőhöz, és nem teljes felületén.
3/7 anonim válasza:
Sztem azért mert mikor a nyers tésztát ráteszed az kicsit letapad a sötétebb foltoknál, viszont mikor megfordítod akkor az az oldala már félig átsült és nem tapad oda
4/7 anonim válasza:
2 én nem szódával csinálom hanem tejjel és nekem is ilyen lesz
5/7 anonim válasza:
"2 én nem szódával csinálom hanem tejjel és nekem is ilyen lesz"
A pukliktól nem sül ugyanúgy a másik oldala. A puklikat szerintem a kipárolgó vízgőz fújhatja fel pl.
6/7 anonim válasza:
Kérdező, csak nem francia billentyűzeted van? A m és , cseréje jellegzetes.
7/7 A kérdező kommentje:
Igen francia volt a billentyűzetem, és köszönöm a válaszokat!:) Bár sejtettem én...XD
2012. szept. 24. 14:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!