Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit süssek? Tanácstalan vagyok.

Mit süssek? Tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés

Valami finom süteményt szeretnék sütni, de semmi nem jut eszembe.

Vannak itthon ilyen dolgaim, most így hirtelen: Liszt, tojás, tej, élesztő, sütőpor, kakaópor, lekvár, befőtt gyümölcsök (szeder,szilva,köszméte,meggy,barack), tejszín, margarin, cukor.. Valakinek valami ihlete van?

2009. júl. 29. 15:43
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Sőt még talán dió is van.
2009. júl. 29. 15:44
 2/11 anonim ***** válasza:
89%

-Lajcsi szelet

-Zserbó

-Linzer

-Rétes

2009. júl. 29. 15:53
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

Bounty golyók Latsia módra...

1 dl tej

1 ek gríz

4 dkg vaj

4 dkg cukor

6 dkg kókuszreszelék

10 dkg csoki olvasztva

Felfőzzük a tejet a vajjal és a cukorral.

A grízt és a kókuszreszeléket belekeverjük és pihenni-hűlni hagyjuk 20 percig.

A masszát a hűtőbe tesszük annyi időre, hogy teljesen lehűljön.

Golyókat formázunk belőle, a felét olv. csokiba mártjuk, tetejére kókuszt szórunk.

Tálalásig hűtőbe tesszük.

2009. júl. 29. 15:57
 4/11 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó vagyok. Ez így eszméletlenül kevés. Nyugodtan veheted a dupláját tripláját ennek az adagnak. Amúgy nagyon finom ha szeretitek a kókuszt...
2009. júl. 29. 16:05
 5/11 A kérdező kommentje:
Szeretjük nagyon, ráadásul ez egész egyszerűnek tűnik. Gyorsan szeretnék valamit összedobni, hétköznap nem nagyon sütök és ma kicsit később jön a párom. :)
2009. júl. 29. 16:12
 6/11 anonim ***** válasza:
92%

Gumisütit :) Merthogy ezt nem kell sütni, csak hűteni és így legalább nem melegszik a lakás.

Ahogy én csinálom:

1. réteg: 3 tojás sárgája + 2-3 kanál kristálycukor

2. réteg: uez. de még bele egy kanál kakaópor

3. réteg: kb. 4 dl tejföl és bele 1-2 kanál kristálycukor

4. réteg: 1 dl piros színű szörp

A Horváth Rozi-féle zselatinból kell 1,5 zacskó. Ezt a mennyiséget teszed 6 dl meleg vízbe és lassan felforralod.

Először összekevered az 1. réteget és szépen hozzáöntöd a zselatint, utána usgyi be a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen.

Ezután ugyanígy jársz el a rétegekkel: amikor megdermed az előző, a következőhöz 1,5dl zselatint adsz és be a mélyhűtőbe. Így aztán egy olyan sütit kapsz, ami sárga-barna-fehér-piros rétegekből áll. A pirosba szoktam gyümölcsöket tenni.

Én üveg jénai edénybe teszem, ami szögletes és kb. egy lasagna-s tálra hasonlít. Vigyázz a tojással, hogy friss legyen!

2009. júl. 29. 16:15
 7/11 anonim ***** válasza:

Kakaós csiga

Lekváros bukta

Kókuszos linzer

Gyümölcs torta

Uhh, amúgy az utolsó válaszolónak üzenném, hogy azt a "gumisütit" pont valamelyik nap sütték a Paprika TV-n :) Amúgy, az tényleg nagyon finom, csak aza gond vele, hogy szétcsúszik... :D

2009. júl. 29. 16:31
 8/11 anonim ***** válasza:
A kokuszos sütis irojähoz lenne egy kérdésem ,hogy a grizt nem kell megfözni mielött bele teszed abba a masszäba?köszi
2009. júl. 29. 18:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Igen kérdező és utolsó válaszoló!! Én is most csináltam meg és az a tapasztalatom hogy amikor még fent van a tűzhelyen a cucc akkor öntsétek bele a gríz pár pillanatig hagyjátok még hogy forrjon és utána bele a kókusz utána hűtő... Finom lett de a recept rosszul lett leírva vagy nem tudom. Én úgy jártam hogy recept szerintem csináltam lehűtöttem és a golyók szétestek visszadobtam a tűzre, még bele egy kis gríz(cukor, mi nagyon édesek vagyunk) és újabb forralás... így már jó lett!!!
2009. júl. 29. 18:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen éppen én is erre gondoltam .De amugy megkédeztem ,mert nem szeretném elszurni és kidobni utänna ,hiszen minden olyan dräga.Köszi szsépen
2009. júl. 30. 05:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!