Mien sütit ajánlatok nekem?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
a csokitortát mindenki szereti :)
Hozzávalók:
Csokis Piskóta:
7 tojás
120 g cukor
140 g liszt
40 g kakaópor
Krém:
35 g pudingpor
400 g cukor
100 g liszt
0,5 l víz
500 g margarin
kakaópor
tortabevonó
édesmorzsa
Elkészítés:
Piskóta:
Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük a cukorral. Ha ez megvan beletesszük a sárgáját és ovatosan elkeverjük. Folyamatos lassu keverés mellett a kakaóporral összekevert lisztet belekeverjük a habbá vert tojásba. Ha ez megvan kikenünk egyenletesen 2 cm vastagon 4 kör lapot, aztán betesszük az előmelegített sütöbe (180 fok).
Ha kisült kivesszük és hülni hagyjuk.
Közben elkészíthetjük a krémet:
kimérjük a fél liter vizet és ketté osztjuk. Az egyik felét felforraljuk a másik felébe csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingport. Ha forr a víz összeöntjük, és addig fözzük amég sürű massza nem lesz belőle. Aztán levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrot. Teljesen lehűtjük. Miután kihült vesszük a vajat és beletesszük a krémbe. Habverővel kihabosítjuk, és utána beleszórunk egy egész doboz kakaóport.
Vesszük a kisült lapokat (4db) és közé krémet töltünk. Egyenletesen elkenjük. Betöltés után leöntjük a tetejét felolvasztott csokoládéval és hagyjuk megdermedni. Oldalára édesmorzsát teszünk. Feldíszítjük...
Kész a tökéletes szülinapi torta.
Tanácsok:
Megjegyezném, hogy én nagyon nem szeretem a vajas süteményeket. A szakmám cukrász, és ezt a receptet bátran merem ajánlani azoknak akik nem kedvelik az émelyitő süteményeket. Mivel ez főzött krém nagyon finom és könnyü.
Elkészítési idő: 60 perc
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Hát, nem tudom mennyire vagy kezdő, én a 14edik szülinapomra ezt csináltam (most 15vagyok..:Dlány) vettem vagy 5kakaós piskóta lapot, vettem a kedvenc lekváromból is, közé kentem,csináltam hozzá csokis,vaniliás pudingot, mindegyik lap közé mást tettem, aztán a tetejére olvasztottam 2tábla milkát, utánna bekentem vele szépen, mikor már megdermedt, ráírtam olyan kinyomós izével,hogy boldog születésnapot:) mellé pedig adtam ezeknek a lokötöknek puncsfagyit:D azthitte anyám h a boltba vettemXD azóta már fantatorta,ilyeneket megcsinálok..
nézz szét itt: azila.gportal.hu
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
A francia csokitorta isteni finom:)
Hozzávalók:
-23 dkg étcsoki
-4 tojás
-15 dkg cukor
-8 dkg liszt
-20 dkg vaj
-vaníliás cukor
Elkészítés: A megolvasztott csokit a vajjal összekeverjük, hozzáadjuk a
tojások sárgáját és a cukrot, vaniliás cukrot, majd a lisztet. Jól elkeverjük, és hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Kivajazott,lisztezett formába öntjük, és 180-200 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
Megjegyzés:
-Ha kicsit tovább sül 25 percnél,akkor nem lesz a közepe olyan lágy, de ez ízlés dolga.
- A csokit vízgőz felett olvasztjuk meg!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
capuccino torta
Hozzávalók:
- Kávés piskótához: 15 dkg cukor, 4 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 dl főtt kávé, 20 dkg finomliszt, 0,5 csomag sütőpor.
- Vizes piskótához: 10 dkg cukor, 2 tojás, 2 evőkanál víz, 8 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál sütőpor.
- Krémhez: 6 dkg cappuccino por, 3 dkg finomliszt, 1 evőkanál étkezési keményítőpor, 12 dkg kristálycukor, 0,5 liter tej. Ezeket sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
20 dkg margarint ( vagy vajat) kikeverünk 18 dkg porcukorral, és a kihűlt krémhez keverjük.
Elkészítjük külön a kávés és a vizes piskótát. Ügyelve arra, hogy a tojások felvert fehérjét utólag keverjük a masszához.
Előmelegített sütőben 200 fokon a kávés piskótát sütőpapírral kibélelt tortaformában 20 percig, a vizes piskótát 10 percig sütjük. Ha kihűlt, a kávés piskótát ketté vágjuk.
Alulra kávés piskóta, erre krém kerül, majd a vizes piskóta, erre megint krém, rá a másik kávés piskóta. A tetejére és az oldalára a maradék krémet rákenjük. Végül mandulaszeletekkel és csoki darával díszítjük.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
tiramisu
0,5 kg Mascarpone sajt
3 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kristálycukor
1 adag mandula aroma
1 csomag étkezési zselatinpor
3 dl habtejszín
2 tojásból készült piskóta (lásd: lent)
4 adag presszókávé
kakaópor a tetejére (cukrozatlan!)
Elkészítés:
Lefőzünk 4 adag presszókávét, hűlni hagyjuk. Széles alacsony peremű jénai tálat kibélelünk piskótával, meglocsoljuk a kávéval.
Piskóta:
2 tojás sárgáját, 10 dkg cukorral és 2 evőkanál vízzel felverünk, hozzáadunk 8 dkg lisztet, kis sütőport + a 2 tojásfehérje habját. Összekeverni, és előmelegített sütőben 10 perc alatt 200 fokon megsütjük.
Krém elkészítése:
A sajthoz keverjük a tojás sárgáját, 1 adag mandula aromát, cukrot + vaníliás cukrot. A zselatint 1,5 dl vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük. A tejszínt habbá verjük. A zselatint belekeverjük a sajtkrémbe és végül a tejszínt óvatosan hozzákeverjük.
A kész krémet elterítjük a kávés piskótán és a tetejét megszórjuk keserű kakaóporral. A hűtőben kb. 4 órát pihentetjük. Én 23 cm-es átmérőjű tálban készítettem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Ezt kóstold meg, isteni finom, és nagyon egyszerű!
Mascarponés máktorta
Hozzávalók
30 dkg darált mák
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál liszt
3 dl tejszín
2 tojás
A krémhez:
50 dkg mascarpone
1 vaníliarúd
10 dkg méz
Elkészítés: A tojásokat keverjük habosra, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük tovább. Egy külön tálban keverjük össze a mákot, a lisztet, a kristálycukrot, csipetnyi sót, majd a tejszínes tojást is. 22 cm átmérőjű, kivajazott tortaformában süssük 160 fokon 25 percig.
A mascarponét a vaníliával és a mézzel keverjük krémesre. Mikor megsült a tészta, hagyjuk kihűlni, és a mascarpone krémmel felül és oldalt megkenjük. Gyümölcscsel vagy csokireszelékkel, esetleg csipetnyi mákkal díszíthetjük.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Sült túrótorta
A tésztához:
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
15 dkg liszt
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
9 dkg vaníliás főzős pudingpor
20 dkg porcukor
5 dl tej
4 dl tejföl
1 db citrom héja
2 db tojás
1,5 dkg vaníliás cukor
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.
3. Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg, és süssük elő. Csak addig süssük, míg teljesen aranysárga nem lesz.
4. A krém összetevőit egy tálban alaposan mixeljük össze.
5. Tegyük a híg tölteléket a formába, és kb 80 - 90 percig süssük 190 C-on - hőlégkeveréses sütőben 70 perc is elég.
6. Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.
Nézd meg, milyen guszta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!