Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mien sütit ajánlatok nekem?

Mien sütit ajánlatok nekem?

Figyelt kérdés
Most lesz a szülinapom és szeretnék egy nagyon jól kinéző tortát ami nagyon finom. Írjátok le a nevét és a hozzávalókat + az élkészítési lépéseit.
2009. júl. 29. 11:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

a csokitortát mindenki szereti :)


Hozzávalók:

Csokis Piskóta:

7 tojás

120 g cukor

140 g liszt

40 g kakaópor


Krém:

35 g pudingpor

400 g cukor

100 g liszt

0,5 l víz

500 g margarin

kakaópor

tortabevonó

édesmorzsa


Elkészítés:

Piskóta:

Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük a cukorral. Ha ez megvan beletesszük a sárgáját és ovatosan elkeverjük. Folyamatos lassu keverés mellett a kakaóporral összekevert lisztet belekeverjük a habbá vert tojásba. Ha ez megvan kikenünk egyenletesen 2 cm vastagon 4 kör lapot, aztán betesszük az előmelegített sütöbe (180 fok).

Ha kisült kivesszük és hülni hagyjuk.

Közben elkészíthetjük a krémet:

kimérjük a fél liter vizet és ketté osztjuk. Az egyik felét felforraljuk a másik felébe csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingport. Ha forr a víz összeöntjük, és addig fözzük amég sürű massza nem lesz belőle. Aztán levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrot. Teljesen lehűtjük. Miután kihült vesszük a vajat és beletesszük a krémbe. Habverővel kihabosítjuk, és utána beleszórunk egy egész doboz kakaóport.


Vesszük a kisült lapokat (4db) és közé krémet töltünk. Egyenletesen elkenjük. Betöltés után leöntjük a tetejét felolvasztott csokoládéval és hagyjuk megdermedni. Oldalára édesmorzsát teszünk. Feldíszítjük...

Kész a tökéletes szülinapi torta.


Tanácsok:

Megjegyezném, hogy én nagyon nem szeretem a vajas süteményeket. A szakmám cukrász, és ezt a receptet bátran merem ajánlani azoknak akik nem kedvelik az émelyitő süteményeket. Mivel ez főzött krém nagyon finom és könnyü.


Elkészítési idő: 60 perc

2009. júl. 29. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom mennyire vagy kezdő, én a 14edik szülinapomra ezt csináltam (most 15vagyok..:Dlány) vettem vagy 5kakaós piskóta lapot, vettem a kedvenc lekváromból is, közé kentem,csináltam hozzá csokis,vaniliás pudingot, mindegyik lap közé mást tettem, aztán a tetejére olvasztottam 2tábla milkát, utánna bekentem vele szépen, mikor már megdermedt, ráírtam olyan kinyomós izével,hogy boldog születésnapot:) mellé pedig adtam ezeknek a lokötöknek puncsfagyit:D azthitte anyám h a boltba vettemXD azóta már fantatorta,ilyeneket megcsinálok..

nézz szét itt: azila.gportal.hu

2009. júl. 29. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A francia csokitorta isteni finom:)


Hozzávalók:

-23 dkg étcsoki

-4 tojás

-15 dkg cukor

-8 dkg liszt

-20 dkg vaj

-vaníliás cukor


Elkészítés: A megolvasztott csokit a vajjal összekeverjük, hozzáadjuk a

tojások sárgáját és a cukrot, vaniliás cukrot, majd a lisztet. Jól elkeverjük, és hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Kivajazott,lisztezett formába öntjük, és 180-200 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.


Megjegyzés:

-Ha kicsit tovább sül 25 percnél,akkor nem lesz a közepe olyan lágy, de ez ízlés dolga.

- A csokit vízgőz felett olvasztjuk meg!

2009. júl. 29. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Remekek ezek a receptek mindegyik nagyon tetszik de még nem tudom meiket válasszam ha tudnátok még írni akkor tudnék választani bővebben mert most én a francia csokitorta mellet van a voksom :) de a többit is jegyzetelem ;)
2009. júl. 29. 12:48
 5/9 anonim ***** válasza:

capuccino torta


Hozzávalók:


- Kávés piskótához: 15 dkg cukor, 4 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 dl főtt kávé, 20 dkg finomliszt, 0,5 csomag sütőpor.


- Vizes piskótához: 10 dkg cukor, 2 tojás, 2 evőkanál víz, 8 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál sütőpor.


- Krémhez: 6 dkg cappuccino por, 3 dkg finomliszt, 1 evőkanál étkezési keményítőpor, 12 dkg kristálycukor, 0,5 liter tej. Ezeket sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.


20 dkg margarint ( vagy vajat) kikeverünk 18 dkg porcukorral, és a kihűlt krémhez keverjük.



Elkészítjük külön a kávés és a vizes piskótát. Ügyelve arra, hogy a tojások felvert fehérjét utólag keverjük a masszához.


Előmelegített sütőben 200 fokon a kávés piskótát sütőpapírral kibélelt tortaformában 20 percig, a vizes piskótát 10 percig sütjük. Ha kihűlt, a kávés piskótát ketté vágjuk.


Alulra kávés piskóta, erre krém kerül, majd a vizes piskóta, erre megint krém, rá a másik kávés piskóta. A tetejére és az oldalára a maradék krémet rákenjük. Végül mandulaszeletekkel és csoki darával díszítjük.

2009. júl. 29. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

tiramisu


0,5 kg Mascarpone sajt

3 tojás sárgája

1 csomag vaníliás cukor

3 evőkanál kristálycukor

1 adag mandula aroma

1 csomag étkezési zselatinpor

3 dl habtejszín

2 tojásból készült piskóta (lásd: lent)

4 adag presszókávé

kakaópor a tetejére (cukrozatlan!)


Elkészítés:

Lefőzünk 4 adag presszókávét, hűlni hagyjuk. Széles alacsony peremű jénai tálat kibélelünk piskótával, meglocsoljuk a kávéval.

Piskóta:

2 tojás sárgáját, 10 dkg cukorral és 2 evőkanál vízzel felverünk, hozzáadunk 8 dkg lisztet, kis sütőport + a 2 tojásfehérje habját. Összekeverni, és előmelegített sütőben 10 perc alatt 200 fokon megsütjük.

Krém elkészítése:

A sajthoz keverjük a tojás sárgáját, 1 adag mandula aromát, cukrot + vaníliás cukrot. A zselatint 1,5 dl vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük. A tejszínt habbá verjük. A zselatint belekeverjük a sajtkrémbe és végül a tejszínt óvatosan hozzákeverjük.


A kész krémet elterítjük a kávés piskótán és a tetejét megszórjuk keserű kakaóporral. A hűtőben kb. 4 órát pihentetjük. Én 23 cm-es átmérőjű tálban készítettem.

2009. júl. 29. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Ezt kóstold meg, isteni finom, és nagyon egyszerű!


Mascarponés máktorta

Hozzávalók

30 dkg darált mák

15 dkg kristálycukor

2 evőkanál liszt

3 dl tejszín

2 tojás


A krémhez:

50 dkg mascarpone

1 vaníliarúd

10 dkg méz


Elkészítés: A tojásokat keverjük habosra, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük tovább. Egy külön tálban keverjük össze a mákot, a lisztet, a kristálycukrot, csipetnyi sót, majd a tejszínes tojást is. 22 cm átmérőjű, kivajazott tortaformában süssük 160 fokon 25 percig.

A mascarponét a vaníliával és a mézzel keverjük krémesre. Mikor megsült a tészta, hagyjuk kihűlni, és a mascarpone krémmel felül és oldalt megkenjük. Gyümölcscsel vagy csokireszelékkel, esetleg csipetnyi mákkal díszíthetjük.

2009. aug. 4. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Sült túrótorta

A tésztához:

5 dkg porcukor

10 dkg vaj

15 dkg liszt

A töltelékhez:

50 dkg tehéntúró

9 dkg vaníliás főzős pudingpor

20 dkg porcukor

5 dl tej

4 dl tejföl

1 db citrom héja

2 db tojás

1,5 dkg vaníliás cukor

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.

3. Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg, és süssük elő. Csak addig süssük, míg teljesen aranysárga nem lesz.

4. A krém összetevőit egy tálban alaposan mixeljük össze.

5. Tegyük a híg tölteléket a formába, és kb 80 - 90 percig süssük 190 C-on - hőlégkeveréses sütőben 70 perc is elég.

6. Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.


Nézd meg, milyen guszta!

[link]

2009. aug. 4. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Bocsi, itt a túrótorta:

[link]

2009. aug. 4. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!