Cukkinit hogy teszitek el télire? Van 2 nagy darab cukkinim.
A nagyokat én legyalulom szálasra, mint a tököt és főzeléknek teszem el lefagyasztva, melléteszek folpackban egy kis kaprot is.
a másik, amit még néha szoktam, hogy a kimagozott cukkinit feldarabolom falatnyi kockákra, és egy tálcán előfagyasztom, úgy hogy ne érjenek egymáshoz. ha kemények, akkor bezacskózom, úgy fagyasztom tovább. télen finom cukkinipörköltet csinálok belőle, vagy éppen agy adag lecsóba is teszek egy-két marékkal.
A harmadik módi:
hosszába elvágod, kimagozod, meghámozod, megint csak hosszába elvágod, majd keresztbe is, hogy kb. jó féltenyérnyi kockákat kapj.
Ezeket bepanírozod, fémtálcára egyesével, bedugod a fagyóba, amikor megyfagytak, mehetnek a zacsiba! Télire fincsi rántott tök!
Akkor már csak úgy fagyottan bele a forró zsírba, vagy olajba, mellé a sült krumpli, tartárral :))))
5-ös vagyok!
Mind a 3 módszerrel szoktam eltenni, jól jönnek azok a szürke téli napokon!
uborlát is fagyaszthatszt nyugodtan salátának legyalulva. amikor előveszed, csak meg kell sózni-cukrozni-ecetezni (ha így szeretitek) és a saját leve lesz a salátalé.
a kockázott cukkiniből télen csinálhatsz krémlevest is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!