Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi bajom/bajunk lehet a...

Mi bajom/bajunk lehet a másnapos (esetleg harmad napos) gombás ételtől?

Figyelt kérdés
Én szinte mindig 2napra főzök (amivel kis családomnak semmi gondja), úgyhogy ilyen eset már fordult elő minden következmény nélkül. De azért nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen veszélynek teszem ki ezzel magunkat. Pl. ma is bakonyi sertésszelet a menü, s csak kíváncsiságból ütöttem fel a szakácskönyvet, ahol a figyelmeztetést olvastam, hogy gombás ételt még hűtőben sem szabad másnapra elteonni.
2012. szept. 2. 13:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát őszintén szólva, múltkor volt nálunk tejszínes gomba tésztával és beraktuk a hűtőbe, és másnap még ettünk belőle :D

Semmi bajunk se lett... Nem hallottam róla hogy nem lehet megenni másnap/harmadnap, nem is olvastam róla még sehol.

2012. szept. 2. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 EagleHUN ***** válasza:
Hát ha megfelelően tárolod, 1 napig, jól behűtve elvileg semmi. Én is többször ettem már így gombás ételt meg és semmi. Azért ennél hosszabb ideig ne tárold, hamar romlik.
2012. szept. 2. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 ava87 ***** válasza:
Még sosem hallottam róla, hogy gombás ételt nem szabad másnapra eltenni. Nálunk szinte mindig van maradék, ha gombás ételt főzök, akkor abból is van. Be szoktam tenni a hűtőbe, másnap még vígan megesszük.
2012. szept. 2. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
50%
jézus,hányszor ettem már másnap gombás ételt. Én is mindig 2 napra főzök,megfelelő hűtéssel nem lesz bajod garantálom!
2012. szept. 2. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mint írtam, én is csak most olvastam a szakácskönyvben, és kíváncsi voltam, volt-e már valaki rosszul ilyesmi miatt, mert mi még szerencsére nem.
2012. szept. 2. 16:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Nagyon gyakran főzök gombát, akár gombapörköltnek, méginkább bakonyinak, de ha egy adag megmaradt soha nem veszett kárba. másnapig gondolkodás nélkül beteszem a hűtőbe, soha nem volt bajunk tőle.

A jó szakácskönyvek elég régen íródtak, azóta sok minden változott, így a hűtők minősége is.

2012. szept. 2. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!