Mit csináljak, hogy a muffin nagy maradjon?
Itt van egy tuti maffin recept,most vettem ki a sütőből és szép nagyok.
10 db.-hoz: 1,5 bögre finomliszt,negyed bögre kakaópor,1 csomag sütőpor,fél bögre cukor,10 dkg vaj,2 tojás,háromnegyed bögre tej, kb 5 dkg keserű csoki darabokra tördelve.
Keverd össze a lisztet,kakaót,cukrot,sütőport.
olvaszd meg a vajat,a tojást keverd ki a tejjel.
Gyengéden keverd össze az egészet.
/néha csak símán összekeverek mindent,úgy is jó szokott lenni/
A tésztát kanalazd kivajazott,lisztezett formák háromnegyedéig,majd süsd 190 fokon 20 percig /tűpróbáig/
Már sokszor sütöttem,még soha nem esett össze.
Kicsit hagyom hülni,utána könnyen kijön a formából.Puncsos mázzal meg egyszerűen isteni. Próbáld ki és írd meg, milyen lett. Sok sikert.
Egy csomag sütőport tettem bele.
Köszönöm a receptet, hamarosan kipróbálom! :-)
Sziasztok!
Én kipróbáltam ezt a muffin receptet és tényleg szuper! Nem esik össze és nagyon finom, na és gyorsan megvan.(Legközelebb, dupla adagot csinálok!!) Van egy 1 éves kisfiam és állandó időhiányban szenvedek. A sütiket viszont, nagyon szeretjük. Ez a muffin, most pont elkészült amíg a pici aludt. Esetleg van még ilyen gyors süti-receptetek? Ez a puncsos máz is érdekelne.
Előre is köszönöm!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!