Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak, hogy a muffin...

Mit csináljak, hogy a muffin nagy maradjon?

Figyelt kérdés
A sütőben szépen felpuffadt, aztán amikor kiszedtem, összeesett. Ezt is a sütőben kell egy kicsit hagyni, mint a piskótát? És ha igen, nyitott ajtóval vagy zárttal?
2009. júl. 27. 15:06
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

Itt van egy tuti maffin recept,most vettem ki a sütőből és szép nagyok.

10 db.-hoz: 1,5 bögre finomliszt,negyed bögre kakaópor,1 csomag sütőpor,fél bögre cukor,10 dkg vaj,2 tojás,háromnegyed bögre tej, kb 5 dkg keserű csoki darabokra tördelve.

Keverd össze a lisztet,kakaót,cukrot,sütőport.

olvaszd meg a vajat,a tojást keverd ki a tejjel.

Gyengéden keverd össze az egészet.

/néha csak símán összekeverek mindent,úgy is jó szokott lenni/

A tésztát kanalazd kivajazott,lisztezett formák háromnegyedéig,majd süsd 190 fokon 20 percig /tűpróbáig/

Már sokszor sütöttem,még soha nem esett össze.

Kicsit hagyom hülni,utána könnyen kijön a formából.Puncsos mázzal meg egyszerűen isteni. Próbáld ki és írd meg, milyen lett. Sok sikert.

2009. júl. 27. 15:38
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Érdekes,nekem sosem esnek össze,még amikor először sütöttem is.Talán egy pci sütőport tehetnél bele vagy élesztőt a tésztába..akkor megdagadnak és jó nagyok lesznek:))
2009. júl. 27. 15:53
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
2-3teáskanál sütőport tégy bele.ennyi
2009. júl. 27. 16:09
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
ha kinyitod a sütőajtót, összeesik...
2009. júl. 27. 16:22
 5/10 A kérdező kommentje:

Egy csomag sütőport tettem bele.

Köszönöm a receptet, hamarosan kipróbálom! :-)

2009. júl. 28. 10:18
 6/10 A kérdező kommentje:
A bögre hány decis legyen?
2009. júl. 28. 10:18
 7/10 anonim ***** válasza:
A bögre olyan 2,5 dl-es, és félidőben még ki is nyitom a sütő ajtaját, mert nem süt egyformán a sütőm és meg szoktam fordítani. A lényeg az, hogy 10 perc előtt ne nyisd ki. A dr.Oetker forgalmaz dekor cukor-tollakat,ha buli van,a máz tetejére klassz díszeket lehet vele rajzolni,csuda hangulatos lesz. Sikerülni fog, drukkolok neked./ Persze mindenkinek,aki kipróbálja./
2009. júl. 28. 15:20
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi :-)
2009. júl. 29. 12:09
 9/10 anonim válasza:

Sziasztok!

Én kipróbáltam ezt a muffin receptet és tényleg szuper! Nem esik össze és nagyon finom, na és gyorsan megvan.(Legközelebb, dupla adagot csinálok!!) Van egy 1 éves kisfiam és állandó időhiányban szenvedek. A sütiket viszont, nagyon szeretjük. Ez a muffin, most pont elkészült amíg a pici aludt. Esetleg van még ilyen gyors süti-receptetek? Ez a puncsos máz is érdekelne.

Előre is köszönöm!!

2009. júl. 30. 13:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Csak most sikerült kipróbálnom, hajtós volt a nyár. Nagyon jó lett, és tényleg nem esett össze. Köszönöm még egyszer a receptet! :-) Legközelebb kipróbálom úgy, hogy meggyet is teszek bele, csak nem rontja el...
2009. aug. 31. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!