Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tippek sajtos pogácsához?

Tippek sajtos pogácsához?

Figyelt kérdés
Szeretnék sajtos pogit csinálni. Szép levelest, puhát szeretnék. A neten nézegettem recepteket, de mindenki másra esküszik ezért nem recepteket várok. Nektek mi a tapasztalatotok? Mitől lesz igazán jó a sajtos pogi?
2012. aug. 21. 17:44
 1/6 anonim ***** válasza:

25-25 dkg túró, margarin, liszt + opcionálisan 1 tojás - só - tetejére sajt ill tojással megkenni


hajtogatni kell és szép lesz

2012. aug. 21. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
anyósom úgy szokta, hogy a levelestésztát megtölti sajtkrémmel és reszeltsajttal
2012. aug. 21. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
holnap írok neked egy tuti receptet, biztos siker, nagyon finom (nem vagyok most otthon, fejből nem tudom pontosan)
2012. aug. 21. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
A zsiradékot ne bele dagaszd, hanem hajtogasd bele ha leveleset szeretnél.Egyébként én méricskélés nélkül készítem a pogácsát, 1 tejföl, 1 ráma(vagy részben ráma, részben zsír, 2 tojás sárgája(a fehérje keményíti) pici tej amiben az élesztőt felfuttatom, fél cs élesztő csipet cukor, 1 kanál só és liszt annyi hogy jó lágy tésztát kapjak.Sosem mérem...a kelesztés szaggatás stb az a szokásos.annyit szoktam még trükközni hogy amikor szép világosra sül akkor rákapcsolom a grillt de tényleg csak fél percre, ettől szuperropogós lesz a tetején a sajt.
2012. aug. 21. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, ötleteket.
2012. aug. 21. 21:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Sajtos pogi, nos, nem szabad túlzásba vinni a sajtot bele, (szárít) csak tojásnak a sárgája, (fehérje szárít) túl lágy sem legyen a tészta, össze gyúrás után azonnal szaggatni, de egy órát legalább tepsibe kelni hagyni, utána hideg sütőbe tenni, 10 perc felső majd 10 alsó lángon,(ez nálam nagy láng meg tartalék, hagyományos gáz) ami még, nem szabad túl sütni! Vagyis nagyon megsütni,(keményedik hamar) mert kivétel után is sül még, ellenőrzés, ketté vesszünk egyet a belseje szinte még nyerset mutat de már akkor jó! Picit hűl és már takarni is le folpack-al, ez nem leveles, de puha egy pár napig!
2012. szept. 25. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!