Hogy kell burgonya levest főzni?
Csinálhatod rántás nélkül is, úgy teszed föl, mint a gulyást. egy közepes hagymát finomra vágsz, zsiradékon megdinszteled. teszel rá egy kis pirospaprikát, ráteszed a kockára vágott krumplit, és felengeded vízzel. sózod, borsozod, egy csipet őröltkömény is mehet bele. ha van otthon leveszöldség azt is tegyél bele hasábokra, vagy karikára vágva.
ha megpuhultak főzhetsz bele egy marék apró levestésztát is, így még tartalmasabb.
tetejére frissen vágott petrezselyem.
1. Felrakom a burgonyát vízben 1 fej apróra vágott hagymával, kevés bio vegetával főni, amikor puha, sózom, borsozom, kis vajgaluskákat főzök bele, majd étkezési keményítőt elkeverek tejföllel, ezzel behabarom és megszórom jó sok apróra vágott petrezselyemmel.
2. Olajon hagymát dinsztelek, teszek bele 1 zöldpaprikát, 1 paradicsomot, 1 kanál piros paprikát, elkeverem és felöntöm vízzel, megfőzöm, kis csípős íz is finom bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!