Kukoricát hogy főzöm meg gyorsan?
Tegnap kukoricát főztem,vettem 6-ot.
Betettem vizbe,és főztem,se só,semmi.
Receptes oldalakon olvasva 10 perc alatt kész kellett volna legyen.
Majd 2 órát főtt mire ehető lett.
Mit rontottam el?
Zsenge csemegekukorica volt.
*friss legyen,forgasd meg,mert ha "öreg" akkor főzheted napestig.
Nem a frissességtől függ... a csemege kukorica sosem "öreg", max. fonnyadt. De lehet kapni erős szemű (takarmány?)kukoricát is csemege néven, az bármennyire friss, soha nem lesz olyan puha és édes, mint a csemege. Akkor se, ha 5 perce szedték, és akkor sem, ha 2 napig főzitek. Fajta kérdése.
De az igaz, hogy fonnyadt, sárgult héjú kukoricát nem érdemes megvenni, mert valószínűleg napok óta áll a boltban.
Első
Én már idén párszor főztem, kis cukrot szoktam tenni a vízbe, majd amikor forr, bele a megpucolt kukoricát és pontosan 10 percig főzöm fedő alatt, utána sózom meg.
Ha tovább főzöd megkeményedik.
Végig forrt a viz
Néztem 10 perc után,kemény,15 perc,kemény,utána 10 percenként,és majd 2 óra eltelt mire ehető lett
Csemegekukoricának volt kiirva,frissnek tűnt,nem volt öreg
Ezért nem értem.
Igaz utoljára pár éve főztem,de akkor még a kertben termett rendes kukorica,az sós vizben órákig főtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!