Elég zsíros a husi amiből pörköltöt csináltam. Hogyan tudnám a zsíros részt valahogy eltüntetni?
A megfőzött pörkölttel már nem sokat tehetsz,legfeljebb összefőzheted rizzsel rizsehúsnak.
Jó pörköltet csak zsíros húsból lehet készíteni,a sovány hús készen száraz és fojtós lesz.
Legközelebb a hagymát kevés zsíron párold meg,tedd rá a pirospaprikát és a húst,víz nélkül addig süsd, fedő alatt,állandóan kevergetve,amig a zsiradék java is kisül.Vizet csak akkor tegyél alá,ha már a saját levét elfőtte,akkor is meleget és kevés vizet kell aláönteni.Természetesen sózni,fűszerezni is kell.Ha paradicsomot és paprikát is akarsz tenni bele,akkor tedd,amikor a vizet pótolod.Ha véletlenül több lett a leve,mint szeretnéd,a kész pörkölt levébe tégy még pirospaprikát és forrald össze,az sűriti.Ez csak akkor megoldás,ha nem túl sok a lé rajta.Igy a kész húson sem lesz sok kövérje.A fiam pl.megsem eszi a kövérjét a húson,de az így készült pörköltön észre sem veszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!