Tudtok olyan sós sütiket, rágcsákat amik tejtermék nélkül készithetőek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
margarinnal, zsírral tudok sós rudad, igaz sajtos eredetileg, de lehet rá sajt helyett köményt, szezámmagot, paprikát is szórni.
ha kéred szívesen leírom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Próbáld meg a pogácsát tej helyett vízzel sütni. Langyos vízben felfuttatni az élesztőt. Tetejére szezámmag, vagy köménymag.
Sajtos/szezámos rúd
60 dkg finomliszt, 50 dkg ráma margarín, 8 ek. víz, 2ek. ecet, 3 tk. só. Gyúrás közben lehet, hogy kell még egy kanál víz. 1 éjszakát, vagy legalább egy órát pihentetni. Vékonyra nyújtani, tojással megkenni, esetleg sózni. Rá: sajt, szezámmag, kömény. (Te nyilván ne sajtot szórj rá.)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Spagetti muffin (és akkor olyan szósszal sütöd, amiben nincs tejtermék.
Pl. pesztós csirkés / spenótos lazacos stb...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sokáig elálló sós ropogós:
30 deka liszt, 25 deka margarin (nem Rama , mert az tejes) vagy 20 deka zsír.
hat ek. hidegvíz, egy ek. 10 %-os ecet, egy kávéskanál só.
A zsiradékot összemorzsoljuk a liszttel,majd összegyúrjuk a vízzel , sóval ecetettel.
jól kidolgozzuk, kb fél órát pihentetjük. kinyújtjjuk kb 1 centi vastagra, és derelyevágóval 1-1,5 centis rudakat vágunk , amiket eldarabolunk 5-6 centisekre.
lekenjük tojással és megszórjuk köménnyel, vagy szezám,-lenmaggal, esetleg mákkal.
nagyon finom omlós ropogós, sokáig eláll.
az ecettől szépen felemelkedik.
nem kell közel tenni egymáshoz, mert megnőnek. aranysárgára sütjük forró sütőben.
köszönöm szépen:)
és a második válaszolónak azt hiszem tudom mit mondasz,köszi hogy eszembe juttattad van ilyen recept is:)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
2. vagyok, és 8.-nak le is írtam:)) tényleg eredelig sajt is van benne,kb 10 dekát kell belegyúrni, és a tetjére is szórni.
de már sajt hiányában sokszor megcsináltam egyszerűen csak ropi helyett. érdemes kipróbálni.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!