Tudtok olyan sós sütiket, rágcsákat amik tejtermék nélkül készithetőek?
margarinnal, zsírral tudok sós rudad, igaz sajtos eredetileg, de lehet rá sajt helyett köményt, szezámmagot, paprikát is szórni.
ha kéred szívesen leírom.
Próbáld meg a pogácsát tej helyett vízzel sütni. Langyos vízben felfuttatni az élesztőt. Tetejére szezámmag, vagy köménymag.
Sajtos/szezámos rúd
60 dkg finomliszt, 50 dkg ráma margarín, 8 ek. víz, 2ek. ecet, 3 tk. só. Gyúrás közben lehet, hogy kell még egy kanál víz. 1 éjszakát, vagy legalább egy órát pihentetni. Vékonyra nyújtani, tojással megkenni, esetleg sózni. Rá: sajt, szezámmag, kömény. (Te nyilván ne sajtot szórj rá.)
Spagetti muffin (és akkor olyan szósszal sütöd, amiben nincs tejtermék.
Pl. pesztós csirkés / spenótos lazacos stb...
Sokáig elálló sós ropogós:
30 deka liszt, 25 deka margarin (nem Rama , mert az tejes) vagy 20 deka zsír.
hat ek. hidegvíz, egy ek. 10 %-os ecet, egy kávéskanál só.
A zsiradékot összemorzsoljuk a liszttel,majd összegyúrjuk a vízzel , sóval ecetettel.
jól kidolgozzuk, kb fél órát pihentetjük. kinyújtjjuk kb 1 centi vastagra, és derelyevágóval 1-1,5 centis rudakat vágunk , amiket eldarabolunk 5-6 centisekre.
lekenjük tojással és megszórjuk köménnyel, vagy szezám,-lenmaggal, esetleg mákkal.
nagyon finom omlós ropogós, sokáig eláll.
az ecettől szépen felemelkedik.
nem kell közel tenni egymáshoz, mert megnőnek. aranysárgára sütjük forró sütőben.
köszönöm szépen:)
és a második válaszolónak azt hiszem tudom mit mondasz,köszi hogy eszembe juttattad van ilyen recept is:)
2. vagyok, és 8.-nak le is írtam:)) tényleg eredelig sajt is van benne,kb 10 dekát kell belegyúrni, és a tetjére is szórni.
de már sajt hiányában sokszor megcsináltam egyszerűen csak ropi helyett. érdemes kipróbálni.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!