Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok olyan sós sütiket,...

Tudtok olyan sós sütiket, rágcsákat amik tejtermék nélkül készithetőek?

Figyelt kérdés
2012. júl. 30. 10:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
krumplis pogácsa
2012. júl. 30. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

margarinnal, zsírral tudok sós rudad, igaz sajtos eredetileg, de lehet rá sajt helyett köményt, szezámmagot, paprikát is szórni.

ha kéred szívesen leírom.

2012. júl. 30. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Próbáld meg a pogácsát tej helyett vízzel sütni. Langyos vízben felfuttatni az élesztőt. Tetejére szezámmag, vagy köménymag.


Sajtos/szezámos rúd


60 dkg finomliszt, 50 dkg ráma margarín, 8 ek. víz, 2ek. ecet, 3 tk. só. Gyúrás közben lehet, hogy kell még egy kanál víz. 1 éjszakát, vagy legalább egy órát pihentetni. Vékonyra nyújtani, tojással megkenni, esetleg sózni. Rá: sajt, szezámmag, kömény. (Te nyilván ne sajtot szórj rá.)

2012. júl. 30. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
2012. júl. 30. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
házi mini pizza
2012. júl. 30. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Spagetti muffin (és akkor olyan szósszal sütöd, amiben nincs tejtermék.

Pl. pesztós csirkés / spenótos lazacos stb...

2012. júl. 30. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Grissini(van amelyik recept tejet is ír a hozzávalókhoz, de eredetiben egy egyszerű kenyértésztából van amihez nem kell tej)
2012. júl. 30. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Sokáig elálló sós ropogós:

30 deka liszt, 25 deka margarin (nem Rama , mert az tejes) vagy 20 deka zsír.

hat ek. hidegvíz, egy ek. 10 %-os ecet, egy kávéskanál só.

A zsiradékot összemorzsoljuk a liszttel,majd összegyúrjuk a vízzel , sóval ecetettel.

jól kidolgozzuk, kb fél órát pihentetjük. kinyújtjjuk kb 1 centi vastagra, és derelyevágóval 1-1,5 centis rudakat vágunk , amiket eldarabolunk 5-6 centisekre.

lekenjük tojással és megszórjuk köménnyel, vagy szezám,-lenmaggal, esetleg mákkal.

nagyon finom omlós ropogós, sokáig eláll.

az ecettől szépen felemelkedik.

nem kell közel tenni egymáshoz, mert megnőnek. aranysárgára sütjük forró sütőben.

2012. júl. 30. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen:)

és a második válaszolónak azt hiszem tudom mit mondasz,köszi hogy eszembe juttattad van ilyen recept is:)

2012. júl. 30. 14:43
 10/11 anonim ***** válasza:

2. vagyok, és 8.-nak le is írtam:)) tényleg eredelig sajt is van benne,kb 10 dekát kell belegyúrni, és a tetjére is szórni.

de már sajt hiányában sokszor megcsináltam egyszerűen csak ropi helyett. érdemes kipróbálni.

üdv.

2012. júl. 30. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!