Az update, hozzávalókat szeretném helyettesíteni (egyenlőre) Mégis kicsit kalóriaszegényebben. Próbálta már valaki?
Hát... szerettem volna segíteni, gondoltam rákeresek a Rékás receptekre. Az elsőben, amit megnyitottam, találkoztam az Update sóval, ne haragudjatok, de nálam ez betette a kaput :D
Szóval nem néztem nagyon tovább, így nem tudok konkrétumokat mondani (azaz egyet igen, azt, hogy az update só baromság, tökéletes helyette a rendes, normális, minden extra jelző nélküli só), de az én javaslataim:
jó minőségű edényben jóval kevesebb zsiradék kell, tehát érdemes olyat beszerezni, valamelyikben zsírosabb húsoknál (pl. tarja) elég a hús saját zsírja is.
A boltokban meg érdemes megnézni a csomagoláson feltüntetett adatokat (mennyi zsírt, cukrot tartalmaz, mennyi a kalóriatartalma), és az alapján azt választani, amelyik a legkevesebbet tartalmazza. Eléggé nagy eltérések is lehetnek.
Köszönöm!!
:) igen, érdekes ez az update só meg cukor és nagyon drága is. Bár jobban meggondolva ha lenne rávalóm biztos megvásárolnám ( sőtt később biztos át is fogok térni sokmindenre) hiszen nekem legalább is nem annyira mind1 mivel mérgezem magam :D
Ennek ellenére, egyenlőre mig nincs rávaló a sima egyszerű dolgokkal próbálok okosan főzni :)
Én nem vagyok hízós fajta a párom sem könnyen hízik, annyira nem hozna lázba a súly miatt! :)
Köszönöm a válaszokat!!
én amikor fogyiztam ezeket használtam, és most is ezek az alapanyagok
tejföl helyett joghurt vagy kefír
zöldséglevesek főtt husival, májgombóccal tészta nélkül
zöldségkrémlevesek kefírrel, sovány mozzarellával, piritott magvakkal
rakottételekbe, zöldséges egytálételekbe minél több zöldség
soványabb husik
főtt tojás
fűszerek természetes-zsálya. bazsalikom, oregánó stv
elkészítés párolva, grillezve, roston, főve, sütve sütőben
minél kevesebb olaj
müzli helyett rozspehely, árpapehely, zabpehely
töltött zöldségek
túrókrém, körözött, zöldségkrémek, sajtkrémek, tojáskrém házilag friss zöldségekkel
nem rántok ki ételeket
majonéz helyett joghurtos-zöldfűszeres öntetek
mindenhez próbálok zöldséget vagy gyümölcsöt enni
túró, joghurt csak sima natur és én ízesítem
chips, üdítő, péksütik, sósa, csokik kiiktatva
zöldség, gyümölcsleves, turmixok házilag
olajos magvak naturan
minél több zöldség, gyümölcs főleg idei
mindennap legyen meleg étel, szezonnak megfelelően
zsíros szalonnát, kolbászt nem veszek
zsíros sajt helyett sovány
teljes kiőrlésű kenyér
Huuu hát köszönöm :)
Ennyire nem fogok belemerülni, nincsenek súly promlémáim :) legalábbis még, de jó tippek;)
kalóriaszegényebben?
kicsit nézz magadba kérlek! az egész update-nek az a lényege, hogy szinten tartja a vércukorszintet, és lowcarb étkezéssel bármennyi kalóriát eszel, nem fogsz zsírosodni. ennyit sikerült azért leszűrni?
Egyébként meg nincs mit helyettesíteni.. húst kell enni és zöldséget. vannak ilyen liszthelyettesítő megoldások, hogy kókusz liszt meg lenmag liszt.. áh...
Szendi Gábor ír ilyeneket, egyébként ezek jók, és nincsenek telenyomva (ugye) szójával és gluténnal. mert az update cuccok pont emiatt mérgezőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!