Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az update, hozzávalókat...

Jennababo kérdése:

Az update, hozzávalókat szeretném helyettesíteni (egyenlőre) Mégis kicsit kalóriaszegényebben. Próbálta már valaki?

Figyelt kérdés
Van valakinek esetleg bevált trükkje? Nagyon imádom a Rékás recepteket, de kicsit drága :)

2012. júl. 26. 22:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekel.
2012. júl. 26. 23:01
 2/7 anonim ***** válasza:
Meg kell venni a kódos könyvet, és aszerint enni. 2 hét alatt meg lehet tanulni, hogy mit lehet venni, és mit nem.
2012. júl. 26. 23:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát... szerettem volna segíteni, gondoltam rákeresek a Rékás receptekre. Az elsőben, amit megnyitottam, találkoztam az Update sóval, ne haragudjatok, de nálam ez betette a kaput :D

Szóval nem néztem nagyon tovább, így nem tudok konkrétumokat mondani (azaz egyet igen, azt, hogy az update só baromság, tökéletes helyette a rendes, normális, minden extra jelző nélküli só), de az én javaslataim:

jó minőségű edényben jóval kevesebb zsiradék kell, tehát érdemes olyat beszerezni, valamelyikben zsírosabb húsoknál (pl. tarja) elég a hús saját zsírja is.

A boltokban meg érdemes megnézni a csomagoláson feltüntetett adatokat (mennyi zsírt, cukrot tartalmaz, mennyi a kalóriatartalma), és az alapján azt választani, amelyik a legkevesebbet tartalmazza. Eléggé nagy eltérések is lehetnek.

2012. júl. 27. 09:52
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!

:) igen, érdekes ez az update só meg cukor és nagyon drága is. Bár jobban meggondolva ha lenne rávalóm biztos megvásárolnám ( sőtt később biztos át is fogok térni sokmindenre) hiszen nekem legalább is nem annyira mind1 mivel mérgezem magam :D

Ennek ellenére, egyenlőre mig nincs rávaló a sima egyszerű dolgokkal próbálok okosan főzni :)

Én nem vagyok hízós fajta a párom sem könnyen hízik, annyira nem hozna lázba a súly miatt! :)

Köszönöm a válaszokat!!

2012. júl. 27. 12:01
 5/7 anonim ***** válasza:

én amikor fogyiztam ezeket használtam, és most is ezek az alapanyagok

tejföl helyett joghurt vagy kefír

zöldséglevesek főtt husival, májgombóccal tészta nélkül

zöldségkrémlevesek kefírrel, sovány mozzarellával, piritott magvakkal

rakottételekbe, zöldséges egytálételekbe minél több zöldség

soványabb husik

főtt tojás

fűszerek természetes-zsálya. bazsalikom, oregánó stv

elkészítés párolva, grillezve, roston, főve, sütve sütőben

minél kevesebb olaj

müzli helyett rozspehely, árpapehely, zabpehely

töltött zöldségek

túrókrém, körözött, zöldségkrémek, sajtkrémek, tojáskrém házilag friss zöldségekkel

nem rántok ki ételeket

majonéz helyett joghurtos-zöldfűszeres öntetek

mindenhez próbálok zöldséget vagy gyümölcsöt enni

túró, joghurt csak sima natur és én ízesítem

chips, üdítő, péksütik, sósa, csokik kiiktatva

zöldség, gyümölcsleves, turmixok házilag

olajos magvak naturan

minél több zöldség, gyümölcs főleg idei

mindennap legyen meleg étel, szezonnak megfelelően

zsíros szalonnát, kolbászt nem veszek

zsíros sajt helyett sovány

teljes kiőrlésű kenyér

2012. júl. 27. 22:49
 6/7 A kérdező kommentje:

Huuu hát köszönöm :)

Ennyire nem fogok belemerülni, nincsenek súly promlémáim :) legalábbis még, de jó tippek;)

2012. júl. 28. 07:55
 7/7 Szoondiii válasza:

kalóriaszegényebben?

kicsit nézz magadba kérlek! az egész update-nek az a lényege, hogy szinten tartja a vércukorszintet, és lowcarb étkezéssel bármennyi kalóriát eszel, nem fogsz zsírosodni. ennyit sikerült azért leszűrni?

Egyébként meg nincs mit helyettesíteni.. húst kell enni és zöldséget. vannak ilyen liszthelyettesítő megoldások, hogy kókusz liszt meg lenmag liszt.. áh...

Szendi Gábor ír ilyeneket, egyébként ezek jók, és nincsenek telenyomva (ugye) szójával és gluténnal. mert az update cuccok pont emiatt mérgezőek.

2012. aug. 3. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!