Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kukac kiűzése szilvából?

Kukac kiűzése szilvából?

Figyelt kérdés

Létezik-e olyan módszer, amivel ki tudom űzni a szilvából a kukacokat úgy, hogy abból még lekvárt tudjak főzni?

Lehet, hogy érdekesnek tűnik a kérdésem, de a cseresznyét pl. tudom, hogy nagymamáink úgy rakták el, ha kukacos volt, hogy előtte beáztatták, így a kukac kimászott. :)

Szilvánál nincs ilyen praktika?

2012. júl. 25. 15:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkozz! Ha a cseresznyéből kimászik a kukac a víz alatt, mert nem akar megfulladni, a szilvában miért maradna bent? ;)
2012. júl. 25. 15:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A vízbe áztatásos módszer arra jó, hogy a kukac kijöjjön a gyümölcsből. De a "melléktermék" még ott marad. A cseresznyét alaposan átválogatom, a szilvát pedig ki kell nyitni és késsel kivágni a kukac-sz.ros részt.
2012. júl. 25. 16:15
 3/8 anonim ***** válasza:
44%
Kereplővel.
2012. júl. 25. 16:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Első válaszolónak: erre én is gondoltam, de ez a szilva olyan, mintha belenőtt volna a kukac. Egyszerűen nincs rajta lyuk, amin ki tudna mászni! :D
2012. júl. 25. 16:19
 5/8 A kérdező kommentje:

Második válaszolónak: köszönöm, igen tartottam tőle, hogy ez lesz a vége, de azért reméltem, hogy van egyszerűbb módja is. Bár egy jó szilvalekvár minden fáradtságot megér! :)

Harmadik válaszolónak: kereplővel??? Hogy? :)

2012. júl. 25. 16:20
 6/8 anonim ***** válasza:
16.20-as kommentedre, 2. válaszoló vagyok: A lekvárkészítés mindenképpen macerás, de az eredménynek NINCS párja.
2012. júl. 25. 19:18
 7/8 anonim ***** válasza:

nem jön ki vízben áztatással. tapasztalat. a kuki is nagyobb, a szilva húsa is vastagabb, ráadásul a szilva nem vízátersztő, mint a cseresznye.

a megoldás valóban a magozáskor kipöccenteni a dögöt és a barna melléktermékes rész kivágni.

melós, de megéri:)

2012. júl. 25. 19:39
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát igen... nincs jobb az igazi, házi szilvalekvárnál. :)

Köszönöm a válaszokat!

2012. júl. 27. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!