Hogyan készítsek lasagnát?
Húsosat, vagy zöldségeset?
Húsos: a darált húst elkészíted pörköltnek, a lasagna tésztát félig megfőzöd, és rétegenként tepsibe teszed, tehetsz bele gombát, felkockázott füstölt sajtot, leöntheted higított sűrített paradicsommal, be a sütőbe és kész.
Zöldséges: nem mindennapi, de érdemes kipróbálni! Spenót frissen vagy fagyasztva, amit megpárolsz kevés sós vízben, szintén félig főtt tészta, spenót, hígabb besamel, addig míg tart a hozzávalókból. Tetejére besamel, lehet kis reszelt sajt, sütőbe, és 25-30 perc múlva kész is.
Az én férjem is imádja.Én így szoktam:
Darált pulykát felteszek párolódni olívaolajon, kicsit befűszerezem, de nem öntök rá vizet és lassan főzöm, alacsony hőfokon.
Mivel lusta vagyok, ezért veszek hozzá grillezett zöldségeket(azt hiszem Bertolli üveges), ezt hozzáöntöm meg még valamilyen zöldség( borsó, brokkoli, karfiol...), de csak kevés, hogy a hús domináljon.
Közben egy nagy doboz főzőtejszín(Parmalat), egy kis kukoricadara vagy liszt és két húsleveskocka segitségével készítek egy kis mártást.
A tésztalapokat én csak egyszer főztem meg, hát katasztrófa lett, úgyhogy én szárazon használom.
Szóval egy sor tészta leöntve a mártással, amitől majd megpuhul, aztán egy sor húsos cucc, majd egy kis mártás, majd tészta, mártás, hús...stb.
Az utolsó réteg tésztára öntök egy kis mártást és aztán egy kis mascarpone sajt a tetejére pedig reszelt karaván.
Sütöm 30 percig és kész.
Drága, de kiadós és olyan finom, hogy csuda.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!