Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen gyors és olcsó tésztare...

Milyen gyors és olcsó tésztarecepteket tudtok?

Figyelt kérdés

Van itthon egy csomó tésztafélénk..penne, szarvacska, spagetti..valami jó receptre lennék kíváncsi, ami hamar megvan és viszonylag olcsó is.

Mindenképpen sósra gondoltam, és ne krumplis tészta legyen. : D

Köszi előre is!



2012. júl. 18. 17:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Rakott tészta


A megszokott módon tésztát fözünk, de nem túl puhára.

Darálthúst összevágott hagymával kevés olajon/zsiron megpiritunk, sózzuk, fokhagymával izestijük. Izlés szerint lehet bele még rozmaringot, majorannát, oregánót, bazsalikomot tenni, de egyszere csak egy félét, 1-2 evökanák paradicsompürét keverni bele, levenni a tüzröl.

Kb 10 dkg vajat (nem margarint) felolvasztani, két evökanál lisztet belekeverni, 1 dl tejjel felönteni és kevergetve sürüre fözni, ha besürüsödött, levenni a tüzröl, belekeverni 2-3 tojást és jól kikeverni.

A tésztát és a darálthúst összekeverni, tüzálló edénybe önteni, a fehérmártást ráönteni, megszórni reszelt sajttal és nem túl forró sütöben addig sütni, amit a teteje megpirul.


A darálthús helyett lehet maradék sültet összevágni, esetleg pörköltet, de akkor csak át kell forrósitani a hagymás-paradicsomos olajban.


Rakott tészta máshogy:


A tésztát megfözni.

A darálthúst/húsmaradékot ugyanúgy elökésziteni, mint az elözönél, de paradicsomot nem teszünk bele.

5-6 különféle szinü paprikát, 1 fek hagymát kevés olajon átsütni, 1-2 lehámozott és feldarabolt paradicsomot hozzátenni és erös lángon addig sütni, amig a paradicsom leve nagyrészt elsül.

Ugyanolyan mártást késziteni, mint az elözönél.


A tésztát a húsos masszával összekeverni, tüzálló tába tenni. A psült aprika-paradicsomot ráönteni majd a mártást raöntve megsütni.


Változat: a fehérmártást kihagyni és helyette reszelt sajtot szórni a tetejére.


Tésztasaláta


A tésztát megfözzük, lecsurgatjuk.

Több szinü paprikát, lilahagymát, 1 gerezd fokhagymát összevágunk, megsózzuk és ecettel, kevés cukorral, borssal salátát készitünk.

Egy bögre (2 dl) zöldborsót, 1-2 kockára vágott sárgarépát, fél bögre kukoricát enyhén sós-cukros vizben megfözunk, hideg vizzle leöblitjük. ( Lehet konzerv is, akkor csak átöblitjük)

2 dl sürü tejfölt, 2 dl natur joghurtot, 1 ek mustárt, fél citrom levét, kevés cukrot kikeverünk, sóval és borssal izesitjük (nagyjából tartárszerü ize legyen, de lehet erösebben füszerezni).

A mártásba belekeverjük a (még langyos) fött zöldségeket, a salátát, és a langyos tésztát, óvatosan átkeverjük és behütjük, legalább egy órát álljon, hogy jól összeérjen.

2012. júl. 18. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, az elsőt kipróbálom!
2012. júl. 18. 18:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Sok sikert! MAjd ird meg, hogy tetszett-e.
2012. júl. 18. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 kalifaszi guszti ***** válasza:

[link]


egyszerű és remek étel. ha csípős nem játszik akkor a chilit kihagyod belőle. szerintem némi parmezán azért elfér rá..

2012. júl. 18. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Legegyszerűbb: spagetti, ketchup, sajt :D :D :D
2012. júl. 19. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!