Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnatok ajanlani vmi jo...

Tudnatok ajanlani vmi jo receptet padlizsanbol?

Figyelt kérdés
leiras is johet:) Kaptam 3-at de nem tudom mihez kezdjek vele.
2012. júl. 16. 08:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Itt mindegyik jó recept: [link]
2012. júl. 16. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt még TV paprikából tanultam:)


Padlizsánt félbevágod,berakod sütőbe barnulásig. Mikor megbarnult kikanalazod a padlizsán belsejét. Olajon megpírítod a hagymát,rá az apróra vágott gomba fűszerezed ,megpírítod majd rá a darálthús. Megpárolod ezt az egészet,kb 20 perc múlva hozzáadod a padlizsánbelsejét és még 5 percig főzöd. Mikor kész visszatöltöd a padlizsánhajókba ezt a tölteléket rá reszelt sajt és sütőbe beteszed még 5 percre míg a sajt ráolvad.

Nagyon finom amúgy,kicsit macerás de megéri:)

2012. júl. 16. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A legegyszerűbb, és nagyon finom, ha összevágod kockákra, beleteszed, egy kivajazott jénaiba, megszórod ételízesítővel, és borssal, a tetejére is teszel egy kis vajat. Be a sütőbe, és megsütöd. Ha kész, petrezselymet szórsz a tetejére, és rizzsel tálalod.
2012. júl. 16. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én legjobban ránva szeretem, vagy lecsóba téve.
2012. júl. 16. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem a krém igazán ízletes.

Rácson, vagy sütőben megsütöm, héjával együtt. A rácson forgatni kell, nehogy megégjen. Jó sokáig tart.

Ha megsül, összetöpped.

Kettévágom, lecsorgatom, a héját lehúzom. Van, aki beleteszi a magját is, én inkább nem.

Ha kihűlt, összeturmixolom, teljesen pépesre.

Nagyon apróra reszelt nyers vöröshagymát teszek bele, nyersen. (aki szereti, fokhagymát is, nyersen, reszelve.

Végül pedig sok-sok majonézt, jó minőségűt, lehetőleg házi készítésűt.

Ha összeérik az íze, még finomabb.

2012. júl. 16. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

1 .Rántva

2. Rántotta alapba

3. Mint a brassóit, úgy elkészítve

2012. júl. 16. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Próbáld meg, hogy panírozás előtt az egyik oldalát megkened mustárral, teszel bele egy szelet sajtot (vagy éppen 1 db. csirkemellet), vagy éppen mindkettőt ráhajtod a másik végét, panírozod és sütöd = sajttal, májjal töltött rántott padlizsán!!!!
2012. júl. 16. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Ezt a töltött padlizsánt most találtam ki, lehet hogy még én is kipróbálom? :))))
2012. júl. 16. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:

Tudom hogy már késő, de azért írok én is. :P

(Egyébként a padlizsánkrémet imádom, az egyik hozzászóló leírta... nyami :D )

Csináltam egy párszor úgy, hogy a padlizsánt hosszában kettévágtam, megsóztam és hagytam egy fél órát hogy levet eresszen. Ezután vágtam bele hosszában még 4-5 szeletet, de nem vágtam le teljesen. Szeleteltem paradicsomot és sajtot és a szeletek közé raktam. Néha a felső szelet padlizsán "felállt" ha nagyon megtunkoltam paradicsommal és sajttal, ekkor fogpiszkálóval lerögzítettem. Olivaolajjal kicsit meglocsoltam őket és be a sütőbe. Pontosan nem tudom mennyi idő alatt sül meg, mindig elfelejtem megnézni az órát :P

Nagyon finom, én nagyon nagyon szeretem.

Akármit is csináltál belőle, a padlizsán csak jó lehet, egészségetekre!

2012. júl. 19. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!