Tudnatok ajanlani vmi jo receptet padlizsanbol?
Ezt még TV paprikából tanultam:)
Padlizsánt félbevágod,berakod sütőbe barnulásig. Mikor megbarnult kikanalazod a padlizsán belsejét. Olajon megpírítod a hagymát,rá az apróra vágott gomba fűszerezed ,megpírítod majd rá a darálthús. Megpárolod ezt az egészet,kb 20 perc múlva hozzáadod a padlizsánbelsejét és még 5 percig főzöd. Mikor kész visszatöltöd a padlizsánhajókba ezt a tölteléket rá reszelt sajt és sütőbe beteszed még 5 percre míg a sajt ráolvad.
Nagyon finom amúgy,kicsit macerás de megéri:)
Nekem a krém igazán ízletes.
Rácson, vagy sütőben megsütöm, héjával együtt. A rácson forgatni kell, nehogy megégjen. Jó sokáig tart.
Ha megsül, összetöpped.
Kettévágom, lecsorgatom, a héját lehúzom. Van, aki beleteszi a magját is, én inkább nem.
Ha kihűlt, összeturmixolom, teljesen pépesre.
Nagyon apróra reszelt nyers vöröshagymát teszek bele, nyersen. (aki szereti, fokhagymát is, nyersen, reszelve.
Végül pedig sok-sok majonézt, jó minőségűt, lehetőleg házi készítésűt.
Ha összeérik az íze, még finomabb.
1 .Rántva
2. Rántotta alapba
3. Mint a brassóit, úgy elkészítve
Tudom hogy már késő, de azért írok én is. :P
(Egyébként a padlizsánkrémet imádom, az egyik hozzászóló leírta... nyami :D )
Csináltam egy párszor úgy, hogy a padlizsánt hosszában kettévágtam, megsóztam és hagytam egy fél órát hogy levet eresszen. Ezután vágtam bele hosszában még 4-5 szeletet, de nem vágtam le teljesen. Szeleteltem paradicsomot és sajtot és a szeletek közé raktam. Néha a felső szelet padlizsán "felállt" ha nagyon megtunkoltam paradicsommal és sajttal, ekkor fogpiszkálóval lerögzítettem. Olivaolajjal kicsit meglocsoltam őket és be a sütőbe. Pontosan nem tudom mennyi idő alatt sül meg, mindig elfelejtem megnézni az órát :P
Nagyon finom, én nagyon nagyon szeretem.
Akármit is csináltál belőle, a padlizsán csak jó lehet, egészségetekre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!