Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a recepteje annak a lángosn...

Mi a recepteje annak a lángosnak amit a piacokon meg rendezvényeken árulnak?

Figyelt kérdés
(mmmmmert az nagyon finom!)
2008. máj. 2. 20:37
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

Szia, én megboldogult diákkoromban három szezont töltöttem lángososnál egy strandon, több ezer lesütött darab van a hátam mögött :)

A recept a következő:

(Azért furák amennyiségek, mert a nagyüzemi mennyiséget osztottam le otthoni adagra :) )

1 liter víz (nem túl hideg)

1/4 élesztőt morzsolj bele

tegyél bele: 18 ml cukor (kristály)

2008. máj. 3. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

36 ml só

54 ml krumplipürépehely


Ezeket kutyuld el a kezeddel, aztán zúdíts bele egyszerre másfél kiló finomlisztet. Azért kell egyszerre, mert különben csomós lesz. Ezután ha eldolgoztad, még apránként kell bele liszt, de hogy mennyi, azt majd érzed, az a lényeg, hogy ne legyen túl lágy, de túl kemény se.

Beolajozott tálcára kis gombócokat formálj, kend le olajjal őket, és hagyd kelni. Ha megkelt, alányúlsz a gombócnak, a tenyeredbe teszed és a kezedben kinyújtod, majd belerakod a bő forró olajba. Tegyél lukat a közepére. A gombócok kicsit legyenek kisebbek mint egy teniszlabda, így kicsi lángosokat kapsz majd, amit otthoni serpenyőben ki lehet sütni.

Ebből az adagból 20-25 lángos jön ki.


Bocs hogy kettőbe írtam, de elbénáztam valamit :)

2008. máj. 3. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ja. Még valamit elfelejtettem :)

Azért hagytam így a mennyiségeket, hogy 18-36 stb mert nem mertem felkerekíteni. Majd úgyis kitapasztalod. Az a lényeg hogy a cukor-só-pehely arány ez legyen: 1:2:3

Azért kell bekenni olajjal mert különben megkérgesedik a teteje. Azért kell luk a közepébe, mert akkor nem púposodik fel a közepe és megsül rendesen.

Még a gombócozás előtt le is fagyaszthatod a tésztát.

És ne hagyd túl sokáig kelni, mert akkor az élasztőgomba lebontja a cukrot és nehezen pirul meg.

Majd írd meg, hogy sikerült!

:)

2008. máj. 3. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

1kg liszt

1tejföl

1tojás

1csomag élesztö

1/2liter tej

1-2kanál olaj

Hütöbe tehetö,másnap is süthetö..Ha pogácsaszaggatoval formázod,aztán kézzel huzod szét,még formás is lesz.Jo étvágyat!

2008. máj. 3. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Az első válaszolótól kérdezem hogy nem kell bele tojás???

2008. máj. 3. 20:17
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló vagyok. Nem kell bele se tejtermék, se tojás. A nagyüzemi lángosnál nincs idő ilyenekre :)

A másik recept is biztosan finom. De abban biztos lehetsz, hogy a rendezvényeken meg piacokon meg kb minden lángososnál olyasmit árulnak, amit én írtam. :-P

2008. máj. 4. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi, és hol lehet beszerezni a krumplipürépelyhet?
2008. máj. 4. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló vagyok. Bármelyik szupermarketben. A Knorrnak is van, meg egy csomó másik cégnek. Te még sose láttál olyat, előző kérdező?
2008. máj. 4. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Mármint előző válaszoló :)))
2008. máj. 4. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
krumplipürépelyhet nem. Burgonyapüréport igen. Amennyiben a kettő uaz, akkor tudom miről van szó.
2008. máj. 5. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!