Könnyű, olcsó saláta kerti partihoz - hogyan, mit?
Egy nagyon szuper salim van.
Ha van már a kertben paradicsom akkor nagyon olcsó.
Szóval, egy doboz(vagy zacskó) Feta sajtot össze kell kockázni.
Jópár finom zamatos paradicsomot, mindegy hogyan össze vágni. Aztán a paradicsomot elötte nap bacsalikummal és oregánóval megszorni(ha lehet frissel) és mikor indulsz a partira pár mozdulattal össze keverni a a jattal.
Ez semmi más mint paradicsom és feta, de nagyon finom.
Ha van zöldséges kerted,akkor ez igazán olcsó saláta(:
Hozzávalók:
-uborka.
-paradicsom.
-paprika.
-hagyma/zöldhagyma/vörös/lila/fokhagyma/ mindegy milyen.
-só.
-ecet.
-víz.
Megmossuk a zöldségeket,megpucoljuk a hagymát.Felvágjuk a zöldséget,mindegy milyenre,majd ecetes vizes öntetet készítünk és ráöntjük a zöldségekre(:
Isteni!
Kentucky káposztasaláta - tuti siker :P
1 kisebb fej káposztát és 2 szál répát lereszelsz a nagyobb lyukú reszelőn
1 kis fej hagymát apróra vágsz
2 ek porcukrot, 1 kis doboz tejfölt, 1 ek ecetet, fél citrom levét (vagy kb 4-5 ek citromlevet), sót, 1 kk borsot, fél tubus majonézt hozzákeversz
jót tesz neki, ha áll a hűtőben előtte egy órát, de akár 1 nappal előtte is meg lehet csinálni, annál finomabb, nem úgy, mint a többi salinál, amik csak frissen jók
sült húsokhoz nagyon finom
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__27..
itt vannak könnyű saláta receptek, az utolsó kettőt én írtam :-)
van még egy nagyon finom sali receptem:
kaliforniai paprika zöld és sárga, póréhagyma, ananász (konzerv is megteszi), főtt rizs, füstölt főtt tarja, saláta levél tépkedve és erre az öntet: majonéz sok, tejfel, ananász leve, bors, só, cukor, kis mustár.
Jégsaláta eltépkedve, uborka legyalulva, paradicsom, paprika összekockázva, hagyma felszeletelve, megsózni, megborsozni, olívaolajjal és balzsmecettel meglocsolni és már kész is! csak frissen készítsd, mert a sótól levet enged!
De tehetsz bele még mást is: káposztát, lilahagymát, kukoricát, erős paprikát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!