Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Könnyű, olcsó saláta kerti...

Könnyű, olcsó saláta kerti partihoz - hogyan, mit?

Figyelt kérdés
Holnap (péntek) 10 fős kerti partira megyek, mindenki hoz húst, gondoltam, csinálok valami salátát. Mit javasoltok, ami finom, nem túl drága? És miből mennyi kell ennyi emberre?
2009. júl. 9. 10:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy nagyon szuper salim van.

Ha van már a kertben paradicsom akkor nagyon olcsó.

Szóval, egy doboz(vagy zacskó) Feta sajtot össze kell kockázni.

Jópár finom zamatos paradicsomot, mindegy hogyan össze vágni. Aztán a paradicsomot elötte nap bacsalikummal és oregánóval megszorni(ha lehet frissel) és mikor indulsz a partira pár mozdulattal össze keverni a a jattal.

Ez semmi más mint paradicsom és feta, de nagyon finom.

2009. júl. 9. 10:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha van zöldséges kerted,akkor ez igazán olcsó saláta(:

Hozzávalók:

-uborka.

-paradicsom.

-paprika.

-hagyma/zöldhagyma/vörös/lila/fokhagyma/ mindegy milyen.

-só.

-ecet.

-víz.

Megmossuk a zöldségeket,megpucoljuk a hagymát.Felvágjuk a zöldséget,mindegy milyenre,majd ecetes vizes öntetet készítünk és ráöntjük a zöldségekre(:

Isteni!

2009. júl. 9. 11:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Kentucky káposztasaláta - tuti siker :P

1 kisebb fej káposztát és 2 szál répát lereszelsz a nagyobb lyukú reszelőn

1 kis fej hagymát apróra vágsz

2 ek porcukrot, 1 kis doboz tejfölt, 1 ek ecetet, fél citrom levét (vagy kb 4-5 ek citromlevet), sót, 1 kk borsot, fél tubus majonézt hozzákeversz

jót tesz neki, ha áll a hűtőben előtte egy órát, de akár 1 nappal előtte is meg lehet csinálni, annál finomabb, nem úgy, mint a többi salinál, amik csak frissen jók

sült húsokhoz nagyon finom

2009. júl. 9. 11:43
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__27..

itt vannak könnyű saláta receptek, az utolsó kettőt én írtam :-)

2009. júl. 9. 11:49
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
főtt krumpli felkockázva, főtt tojás felkarikázva, vörös hagyma felkarikázva, párizsi felkockázva bele egy tálba mindent és hozzá öntet: majonás sok, nagyon sok, tejfel egy doboz, kicsi mustár, kicsi citromlé, cukor, borsó, csipet só ezt rá és kész is
2009. júl. 9. 12:48
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

van még egy nagyon finom sali receptem:

kaliforniai paprika zöld és sárga, póréhagyma, ananász (konzerv is megteszi), főtt rizs, füstölt főtt tarja, saláta levél tépkedve és erre az öntet: majonéz sok, tejfel, ananász leve, bors, só, cukor, kis mustár.

2009. júl. 9. 12:49
 7/12 anonim ***** válasza:
Majonézes lencsesaláta: 4 doboz konzerv lencse (amit te főzöl olcsóbb, akkor 0,5 kg), 1 nagy doboz tejföl, 1 nagy tubus majonéz, 1 csomag újhagyma vagy 1-2 fej lilahagyma, pici só. Ha a főzős lencséből csinálod, akkor értelemszerűen azt megfőzni, jól lecsepegtetni és összekeverni a többi hozzávalóval, a hagyma miatt lehet előző nap elkészíteni, hogy jobban átjárja az íze. Konzervből is jó az olcsóbb fajta, nem kell feltétlenül Bonduelle-t vagy D'Aucy-t venni (ezeknek kb. 250-300 Ft darabja), jó az olcsóbb is (én kb. 180 Ft-ért szoktam venni, zöld dobozos, de a nevét nem tudom). A konzerv lencsét is jól át kell mosni, hogy a majonézes alapja majd ne legyen barna.
2009. júl. 9. 13:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Tzatziki,Görög saláta ezek kiváló hideg saláták grill ételekhez.
2009. júl. 9. 13:23
 9/12 anonim ***** válasza:

Jégsaláta eltépkedve, uborka legyalulva, paradicsom, paprika összekockázva, hagyma felszeletelve, megsózni, megborsozni, olívaolajjal és balzsmecettel meglocsolni és már kész is! csak frissen készítsd, mert a sótól levet enged!

De tehetsz bele még mást is: káposztát, lilahagymát, kukoricát, erős paprikát

2009. júl. 9. 14:48
 10/12 A kérdező kommentje:
Cukik vagytok! Köszi, mindet kipróbálom, ha nem is most, de alkalomadtán. Sajnos nincs kertem, én megyek a kerti partira.
2009. júl. 9. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!