Milyen sós sütit vigyek nyaralásra?
Barátommal és baráti körével megyek, szeretnék jó benyomást kelteni egy kis házi sütivel is :) Valami sajtos pogira vagy magvas rúdacskákra gondoltam. De gondoltam itt, hát,ha kapok valami jó tippet, nem csak ilyen hétköznapiakat ^^ Alkoholizálni fognak(valamennyit persze én is), plusz az út kb 1 óra, ezért gondoltam sós sütire :)
21L
Köszi a tippekett előre is :)
Sósból nem hétköznapi olyan van ami sajtkérmes pl, de az nem éppen bírja a kánikulát és az utazást.
Ha nem bánod én leírok neked egy teljesen hétköznapi, egyszerű sós-sajtos rudacskát, de abban biztos lehetsz, hogy falni fogják a hívek:)
egy adagra írom, de érdemes többe megcsinálni annyira finom és kelenedő.
egy adag sós sajtos- ropogós:
30 deka liszt, 25 deka margarin, vagy 20 deka zsír, 10 deka reszelt sajt, 6 evőkanál hidegvíz, 1 evőkanál 10 %-os ecet, egy teáskanál só. ízlés szerint több is lehet, meg kell kóstolni.
az apróra vágott zsiradékot a liszttel elmorzsókáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót jól kidolgozzuk, és fél órát hűtőben pihentetjük.
egy centi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, és egy centis vastag rudakat vágunk ( ha van derelyevágóval, az cakkos)
ezeket tetszés szerint 5-6 centisre daraboljuk. sütőpapíros tepsibe rakjuk, nem túl közel, mert megnőnek.
lekenjük tojással és még sajttal, vagy köménnyel, vagy szezámmaggal leszórjuk.
szép aranysárgára sütjük.hamar sül nem kell mellőle messzire menni...
hidd el biztos siker, nagyon egyszerű és több adagban rengeteg lesz belőle.
én az alapot is három tepsibe szoktam elrendezni, de az elsőt már megeszik a fiúk, mire kisül a harmadik:))
üdv.
pogit is turbózd-csinálj tök, szezámmagvast, sajtosat, köménymagvast ugyanígy a perecnél is
mini pizzáscsiga, sajtos rúd, sajtos tallér,
grissini-ez kiváló borhoz is
Vaú, tényleg :D
A pizzáscsiga, hirtelen eszembe se jutott, pedig imádom és szoktam is sütni*.*
Köszönöm Szépen az ötleteket, így tehát eddíg úgy nézz ki,hogy pizzás csigát és az első válaszoló által leírt sütit viszek, de várom a további tippeket :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!