Irnátok nekem jó (kipróbált) muffin recepteket? Nagyon megköszönném!
Feketeerdő muffin:
2 tojást és 12 dkg cukrot habosra keverünk, hozzáadjuk a 12,5 dkg vajat vagy margarint (én ramaval csinálom) és 2,2 dl kefírt. Majd hozzáadjuk a 26 dkg lisztet, 3-4 e.k. kakaót, 1/2 tk szódabikarbónát és 2,5 tksütőport. Majd beletesszük 20 dkg meggyet és 5 dkg apróra vágott csokidarabot.
180 fokon kb 25 percig sütjük (előmelegített sütő)
Ez az eredeti recept, így is finom, de én pár dolgot változttattam:
szódabikarbónát nem teszek bele, és így egy egész zacsi sütőprral készítem
én kb 30 dkg meggyet teszek bele,és a csokidarabokat kihagyom belőle.
Én a minap készítettem el csokis-kókuszosat,40 db lett kb 5-6 óra alatt elfogyott :D:D
Íme a recept,pofon egyszerű,csak a sütés miatt bíbelődős.Nekem 12 db-os muffinsütőm van,így jó pár fordulóm volt mire kisült a 40 db.
Tehát: 3 pohár liszt,2 zacsi sütőpor,1 pohár porcukor,4 tojás,ízlés szerint vaníliás cukor,1 pohár étolaj,1-2 pohár tej,1 púpos pohár kókuszreszelék,2 tábla csokoládé (én sima boci tejcsokiból készítettem).
Először szétválasztod a tojásokat sárgájához,adod a cukrot,kihabosítod habverővel,majd,lassan az olajat hozzáadod,több fázisban,mert egyszerre nehezen veszi fel,majd beleöntöd a tejet,egy másik edényben a lisztet,a sütőporral elkevered,majd hozzáadod a lisztes-sütőporos keveréket,a tojásos elegyhez,ha szép sima keverd bele a kókuszt és a tojások felvert habját,keverd csak el bátran,nembaj,ha összetörik. Majd tedd hűtőbe az így kapott masszát kb 15 percre,és a massza középsűrű legyen.
Kibéleled a formát kapszlikkal,összetöröd a csokikat,és egy kis kanál massza,majd rá 1 kocka csoki,és megint a massza,a kapszli 3/4 ig legyen,amúgy azért kell 2 zacsi sütőpor,hogy jó magasakat kapjál,nem fogsz csalódni. :-)
Én előmelegített sütőben kb 180 c fokon sütöttem,addig amig a teteje meg nem emelkedett ,ill:pirult egy kicsit,hústűt is bökhetsz bele,ha nem tapad kész is,ez olyan 15-20 perc (sütése)
Ez egy isteni recept a párom meg is evett belőle röhtön 10-et,annyira ízlett neki.
De lehet más ízesítésű is,amit a fantáziád kitalál,szoktam körtés-mákosat is csinálni,az ugyanezekből az alapanyagokból készül,csak értelemszerűen,nem kókuszt,meg csokit teszek bele,hanem 1 pohár darált mákot,illetve csoki helyett,felkockázott körtét.
És sósat is lehet készíteni,sonkás-sajtos például.
Remélem segíthettem neked és rendesen leírtam mindent,jó sütést és kóstolgatást neked.
21/L
Az én kedvenceim,amiket már sokszor csináltam és mindig sikere volt:
Cappucino muffin dióval
4 tojás
22 dkg cukor
20 dkg vaj
22 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 teáskanál fahéj
4 evőkanál kakaó
3 evőkanál instant kávé
4 evőkanál instant cappucino
néhány szem dió
A tojássárgákat a cukorral és a vajjal elkeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakót, cappucinot,kávét,fahéjat, sütőport elkeverjük a lisztel. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajashoz, elkeverjük,majd óvatosan hozzákevrejük a fehérjehabot.
Muffinformákba rakjuk, mindegyik muffin tetejére teszünk egy negyed diót, 20-25 percig 180fokon sütjük.
Kókuszos muffin
2 bögre liszt
1 evőkanál sütőpor
1 bögre cukor
1 kávéskanál só
1 tojás
1 bögre tej
fél bögre olaj
1 bögre kókuszliszt
egy tálban összekeverjük a lisztet,sütőport, cukrot és a sót, egy másik tálban felverjük a tojást,hozzáadjuk a tejet és az olajat. A két keveréket összeöntjük és aztán hozzáadjuk a kókuszlisztet. Muffinformákba rakjuk, 15-20 precig sütjük 180 fokon. (1 bögre kb. 2 dcl)
Én néha szokok keverni még csokidarbkákat is a tésztába, úgy is nagyon finom.
Jó sütögetést és jó étvágyat :)
csokis-diós muffin
Hv:10 dkg dió,10 dkg étcsoki,17,5 dkg liszt,1 teáskanál sütőpor,1/2 teáskanál szódabikarbóna,12,5 dkg margarin,10 dkg cukor,2 csomag vaníliás cukor,1 csipet só,2 tojás,0,4 dl tej.
A diót és a csokit apróra vágjuk.A lisztet,sütőport,szódabikarbónát,diót és csokit összekeverjük.A margarint habosra keverjük a csukorral,vaníliás cukorral,a tojásokkal és a tejjel.A lisztes keveréket óvatosan hozzákeverjük.190 fokra előmelegített sütőben,kivajazott formában kb 20 percig sütjük.
Szia!
Nekem is van egy jó receptem, ebbe bármit rakhatsz tölteléknek. Pl. csoki, meggy. :)
Próbáld ki, nagyon finom :D
1 bögre liszt
fél bögre tej
fél bögre cukor
1 tojás felverve
1 vanillin cukor
1 sütőpor
4 evőkanál olaj
Finni és gyors.
Szilvás muffin
Hozzávalók:
12 dkg vaj
25 dkg cukor
2 db tojás
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 dl tej
1 kávéskanál fahéj
10 dkg dió
5 szem közepes szilva
Elkészítés: A puha vajat és cukrot habosra keverjük. Majd egyenyként a tojások következnek. Ezután a liszt, a sütőpor, dió, fahéj keverékét adjuk hozzá. A végén belekeverjük a felkockázot szilvát, legvégül annyi tejet adunk hozzá, hogy formálható masszát kapjunk. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!