Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Irnátok nekem jó (kipróbált)...

Irnátok nekem jó (kipróbált) muffin recepteket? Nagyon megköszönném!

Figyelt kérdés
2009. júl. 7. 14:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Feketeerdő muffin:

2 tojást és 12 dkg cukrot habosra keverünk, hozzáadjuk a 12,5 dkg vajat vagy margarint (én ramaval csinálom) és 2,2 dl kefírt. Majd hozzáadjuk a 26 dkg lisztet, 3-4 e.k. kakaót, 1/2 tk szódabikarbónát és 2,5 tksütőport. Majd beletesszük 20 dkg meggyet és 5 dkg apróra vágott csokidarabot.

180 fokon kb 25 percig sütjük (előmelegített sütő)

Ez az eredeti recept, így is finom, de én pár dolgot változttattam:

szódabikarbónát nem teszek bele, és így egy egész zacsi sütőprral készítem

én kb 30 dkg meggyet teszek bele,és a csokidarabokat kihagyom belőle.

2009. júl. 7. 14:11
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én a minap készítettem el csokis-kókuszosat,40 db lett kb 5-6 óra alatt elfogyott :D:D

Íme a recept,pofon egyszerű,csak a sütés miatt bíbelődős.Nekem 12 db-os muffinsütőm van,így jó pár fordulóm volt mire kisült a 40 db.

Tehát: 3 pohár liszt,2 zacsi sütőpor,1 pohár porcukor,4 tojás,ízlés szerint vaníliás cukor,1 pohár étolaj,1-2 pohár tej,1 púpos pohár kókuszreszelék,2 tábla csokoládé (én sima boci tejcsokiból készítettem).

Először szétválasztod a tojásokat sárgájához,adod a cukrot,kihabosítod habverővel,majd,lassan az olajat hozzáadod,több fázisban,mert egyszerre nehezen veszi fel,majd beleöntöd a tejet,egy másik edényben a lisztet,a sütőporral elkevered,majd hozzáadod a lisztes-sütőporos keveréket,a tojásos elegyhez,ha szép sima keverd bele a kókuszt és a tojások felvert habját,keverd csak el bátran,nembaj,ha összetörik. Majd tedd hűtőbe az így kapott masszát kb 15 percre,és a massza középsűrű legyen.

Kibéleled a formát kapszlikkal,összetöröd a csokikat,és egy kis kanál massza,majd rá 1 kocka csoki,és megint a massza,a kapszli 3/4 ig legyen,amúgy azért kell 2 zacsi sütőpor,hogy jó magasakat kapjál,nem fogsz csalódni. :-)

Én előmelegített sütőben kb 180 c fokon sütöttem,addig amig a teteje meg nem emelkedett ,ill:pirult egy kicsit,hústűt is bökhetsz bele,ha nem tapad kész is,ez olyan 15-20 perc (sütése)

Ez egy isteni recept a párom meg is evett belőle röhtön 10-et,annyira ízlett neki.

De lehet más ízesítésű is,amit a fantáziád kitalál,szoktam körtés-mákosat is csinálni,az ugyanezekből az alapanyagokból készül,csak értelemszerűen,nem kókuszt,meg csokit teszek bele,hanem 1 pohár darált mákot,illetve csoki helyett,felkockázott körtét.

És sósat is lehet készíteni,sonkás-sajtos például.

Remélem segíthettem neked és rendesen leírtam mindent,jó sütést és kóstolgatást neked.

21/L

2009. júl. 7. 14:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
rögtön*
2009. júl. 7. 14:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én kedvenceim,amiket már sokszor csináltam és mindig sikere volt:

Cappucino muffin dióval

4 tojás

22 dkg cukor

20 dkg vaj

22 dkg liszt

fél csomag sütőpor

2 teáskanál fahéj

4 evőkanál kakaó

3 evőkanál instant kávé

4 evőkanál instant cappucino

néhány szem dió

A tojássárgákat a cukorral és a vajjal elkeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakót, cappucinot,kávét,fahéjat, sütőport elkeverjük a lisztel. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajashoz, elkeverjük,majd óvatosan hozzákevrejük a fehérjehabot.

Muffinformákba rakjuk, mindegyik muffin tetejére teszünk egy negyed diót, 20-25 percig 180fokon sütjük.

Kókuszos muffin

2 bögre liszt

1 evőkanál sütőpor

1 bögre cukor

1 kávéskanál só

1 tojás

1 bögre tej

fél bögre olaj

1 bögre kókuszliszt

egy tálban összekeverjük a lisztet,sütőport, cukrot és a sót, egy másik tálban felverjük a tojást,hozzáadjuk a tejet és az olajat. A két keveréket összeöntjük és aztán hozzáadjuk a kókuszlisztet. Muffinformákba rakjuk, 15-20 precig sütjük 180 fokon. (1 bögre kb. 2 dcl)

Én néha szokok keverni még csokidarbkákat is a tésztába, úgy is nagyon finom.

Jó sütögetést és jó étvágyat :)

2009. júl. 7. 14:47
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
a 14:17 -es vagyok, csak annyit még,hogy mindkettőt előmelegitett sütőben kell sütni, ez előbb lemaradt :)
2009. júl. 7. 14:50
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

csokis-diós muffin

Hv:10 dkg dió,10 dkg étcsoki,17,5 dkg liszt,1 teáskanál sütőpor,1/2 teáskanál szódabikarbóna,12,5 dkg margarin,10 dkg cukor,2 csomag vaníliás cukor,1 csipet só,2 tojás,0,4 dl tej.

A diót és a csokit apróra vágjuk.A lisztet,sütőport,szódabikarbónát,diót és csokit összekeverjük.A margarint habosra keverjük a csukorral,vaníliás cukorral,a tojásokkal és a tejjel.A lisztes keveréket óvatosan hozzákeverjük.190 fokra előmelegített sütőben,kivajazott formában kb 20 percig sütjük.

2009. júl. 7. 17:06
 7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2009. júl. 7. 19:34
 8/11 anonim válasza:
100%

Szia!

Nekem is van egy jó receptem, ebbe bármit rakhatsz tölteléknek. Pl. csoki, meggy. :)

Próbáld ki, nagyon finom :D

1 bögre liszt

fél bögre tej

fél bögre cukor

1 tojás felverve

1 vanillin cukor

1 sütőpor

4 evőkanál olaj

2009. júl. 7. 20:33
 9/11 anonim ***** válasza:
Ne haragudj,én konkrét receptet nemtudok,de tegnap megkináltak sajtos-hagymás muffinnal,és isteni volt! Keress rá neten!
2009. júl. 8. 15:49
 10/11 anonim ***** válasza:

Finni és gyors.

Szilvás muffin

Hozzávalók:

12 dkg vaj

25 dkg cukor

2 db tojás

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 dl tej

1 kávéskanál fahéj

10 dkg dió

5 szem közepes szilva

Elkészítés: A puha vajat és cukrot habosra keverjük. Majd egyenyként a tojások következnek. Ezután a liszt, a sütőpor, dió, fahéj keverékét adjuk hozzá. A végén belekeverjük a felkockázot szilvát, legvégül annyi tejet adunk hozzá, hogy formálható masszát kapjunk. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

2009. aug. 6. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!