Mi az a kovászpor? És honnan lehet beszerezni?
Figyelt kérdés
Nemrég vásároltunk egy kenyérsütőt, és rengeteg recept kovászport ír, de én még soha nem láttam boltban. Honnan lehet ilyet vásárolni? Vagy ki lehet váltani valamivel?
Köszi előre is a válaszokat!
2009. júl. 7. 13:28
1/5 anonim válasza:
Szia!
Szerintem az instant élesztő porra gondoltak.
De használhatsz élesztőt is.Ugyanúgy fog sikerűlni.
Ilyen pont mindenhol lehet kapni.
2/5 anonim válasza:
Szia!
Szerintem az instant élesztő porra gondoltak.
De használhatsz élesztőt is.Ugyanúgy fog sikerűlni.
Ilyen port mindenhol lehet kapni.
3/5 A kérdező kommentje:
Szerintem nem, mert a receptek úgy írják, hogy valamennyi dkg kovászpor plusz még porélesztő is.
2009. júl. 7. 14:46
4/5 anonim válasza:
Valóban nem az instant élesztőre gondolnak. Kenyeret sütök, de nem teszek bele. Helyette a kenyér tésztájából veszek ki úgy 4-5 dkg-nyi darabot akkor, amikor kelesztés közben először megkeveri egy kicsit. Ekkor kiveszem a lapátokat is, mert a megsültből már nehezebb kiszedni. Eligazgatom a tésztát, és innentől már nem nyúlok hozzá. Ezt régen is így csinálták, mármint hogy kivettek egy darabot, ezt nevezték kovásznak. A következő kenyér sütésénél ezt oldom fel a folyadékban és a leszűrt levét használom. Az üzletekben kapható kovászpor a tészta porított változata. Visszatérve a kérdésedre, úgy tudom, hogy bio boltokban és hypermarketekben kapható.
5/5 anonim válasza:
Az élesztőpor nem kovász !bio boltban kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!